Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Boppard: van burcht tot vergezicht

Duizenden toeristen bezoeken elk jaar het plaatsje Boppard en dat is niet zo verwonderlijk, want het is het bezoeken meer dan waard. De plek ademt één en al historie en sfeer uit.

Bezienswaardigheden in Boppard

Deze oude Romeinse plaats ligt langs de Rijnoever en dat betekent dat mensen er niet alleen heerlijk kunnen wandelen bij het water, maar er zijn ook allerlei wijngaarden en mooie vergezichten te bewonderen. 

BoppardFoto: www.wald-laeufer.de

Het uitzichtpunt Vierseenblick

Die prachtige uitzichten zijn onder meer te zien bij Vierseenblick. Het is een uitzichtpunt dat mensen uit laat kijken over een grote bocht van de Rijn. Dit punt is ten noorden van de stad te vinden. Het uitzichtpunt is te bereiken met een stoeltjeslift, die omhoog gaat om zo de meest bijzondere uitzichten te kunnen laten zien aan de bezoekers van de mooie Duitse stad.

De burcht met schietgaten

De burcht van de keurvorsten van Trier is één van de hoogtepunten van Boppard. Alleen al vanwege de toren, die nog deel uitmaakt van het originele bouwwerk. De schietgaten zijn nog te zien in de toren! De vleugels en het hof zijn van een latere datum dan de toren. In de burcht is een museum te vinden, dat onder meer over hout gaat. 

Marktplatz in Boppard

Het Romeinse Römerpark

In het Römerpark van Boppard zijn oude ruïnes te zien met Romeinse muurdelen. Die delen zijn in 2009 blootgelegd en nu dus zichtbaar voor het publiek. Andere delen zijn eerder gesloopt, omdat er een spoor aangelegd werd. Gelukkig is een deel bewaard gebleven, want de indrukwekkende overblijfselen zijn echte smaakmakers.

De Sint-Severuskerk met triomfkruis

Op de plaats waar vroeger een badhuis stond, staat nu een rooms-katholieke parochiekerk uit de 12e eeuw. Binnen is een heel groot triomfkruis te vinden, dat onmiddellijk alle aandacht trekt en dus niet gemist kan - en mag - worden. De kerk is een paar keer verbouwd, maar is nog steeds een pareltje. Wie tijd heeft voor een extra rondje, kan de mooie vakwerkhuizen bekijken die in de buurt van deze kerk te vinden zijn. 

Karmelietenkerk uit de 14e eeuw

Aan de Karlemiterstrasse is de Karmelietenkerk te vinden, die in de 14e eeuw gebouwd werd. Er zijn allerlei oude elementen te vinden, zoals grafmonumenten en een mooie koorstoel.

Het Sint-Martinusklooster met kloostertuin

Toegegeven, het Sint-Martinusklooster is vandaag de dag geen klooster meer, maar het is wel een bezienswaardigheid. Het stamt uit de 16e eeuw en heeft een ruime kloostertuin. Mensen met een beperking zijn tegenwoordig aan het werk op een werkplaats in het klooster. Wie dat wil, kan bij het klooster ook nog een mosterdmolen bekijken.

Kaart Boppard