Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Kamp-Bornhofen, een inspirerende vakantiebestemming

Kamp-Bornhofen ligt in het gebied Rijnland Palts in Duitsland en behoort tot het Unesco werelderfgoed. Deze plek heeft zich niet alleen ontwikkeld tot een toeristische plaats, maar ook tot een bedevaartplaats van internationale faam. Boven het dorp liggen twee beroemde kastelen, Liebenstein en Sterrenberg. Ze worden ook wel de strijdende broeders genoemd. Franciscaner monniken wonen nog steeds in dit kasteel en deze plek wordt jaarlijks door grote aantallen pelgrims bezocht. 

Het charmante dorp heeft idyllische hotels die merendeels ingericht zijn in landhuisstijl met romantische binnenplaatsen en zonnige terrassen. Vanuit het hotel kan de omgeving te voet verkend worden, maar ook per fiets of per boot. Prachtige uitzichten vallen te beleven vanuit smalle voetpaden, waar uitgekeken kan worden op de romantische Rijn.

Kamp-Bornhofen

De stad voor alle seizoenen

Kamp-Bornhofen beschikt over moderne hotels, gezellige tavernes en chique restaurants. Deze plaats ligt in het hart van het midden Rijndal, waar sportliefhebbers hun hart op kunnen halen. Er zijn zwemfaciliteiten, wandelpaden en talloze fietsroutes beschikbaar. Het Midden Rijndal is uitermate geschikt voor fietstochten en op de laatste dag van juni wordt het dorp zelfs afgesloten van verkeer, zodat het jaarlijkse evenement Tal Totaal kan plaatsvinden voor fietsers en inline skaters.

Een vakantiebestemming die voor iedereen geschikt is

Deze vakantiebestemming is geschikt voor kinderen, senioren, jongeren en gezinnen omdat er van alles te beleven valt. Plan gezellig een wijnproeverij, maak een typisch Rijnlandse avond mee of ga lekker uit eten in één van de top restaurants. Voor de toeristen is het aantrekkelijk om een riviercruise te maken op één van de rondvaartboten waarmee gezellige steden bezocht worden, zoals Oberwesel, Koblenz of Rüdesheim. Ook avondcruises zijn mogelijk. Deze worden vergezeld met een lekker hapje en een drankje. 

Avontuur is altijd de moeite waard

Uitstapjes kunnen gemaakt worden naar het beroemde kasteel de Markburg, of de wereldberoemde Loreley. Om te ontspannen is er kuuroord Bad Ems. Er zijn voldoende recreatieve en ontspannende mogelijkheden in dit prachtige midden Rijngebied beschikbaar. Heerlijk fietsen langs de rivieren, wandelingen maken door de stad, het klooster van de Franciscanen met een miraculeuze schat aan kunst bezichtigen, dit zijn maar enkele voorbeelden van mogelijke activiteiten. 

Accommodaties in Kamp-Bornhofen

Kamp-Bornhofen heeft tal van accommodaties om te overnachten, maar het Fass Hotel is wel heel bijzonder. Langs de Rijnoever staan vijf slaapvaten, die voorzien zijn van hoogwaardige matrassen, verwarming en elektriciteit. Zelfs de lakens en handdoeken zijn inbegrepen bij de prijs. Het is mogelijk om er heerlijk te genieten van een ontbijtje of drankje in de avond. Dit is ongetwijfeld een unieke manier om het Rijndal te verkennen en ook handig voor motorrijders.

Kaart Kamp-Bornhofen