Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Sankt Goar: informatie en geschiedenis

Sankt Goar aan de Rijn is een fantastische vakantiebestemming. Deze stad werd reeds vele jaren geleden door de Romeinen bewoond en toentertijd wilden zij al de Loreley overwinnen. Zo rond het jaar 500 was dit dorp een vissersgemeente en bedevaartplaats. Dit schilderachtige stadje ligt aan de overkant van de wereldberoemde Loreley, in het Midden Rijndal in de deelstaat Rijnland Palts. In deze levendige plaats kunnen klompen en koekoeksklokken gekocht worden. De echte geest en cultuur van Duitsland wordt er volledig ervaren. 

St.Goar

Een variatie aan bezienswaardigheden

Meer te weten komen over de stadsgeschiedenis, kan door een gids in de arm te nemen die rondleidingen geeft door de stad. Ook ‘s nachts is dit mogelijk, via de Nachtwaker tour. Tevens een muzikale rondleiding is mogelijk, vergezeld van een gitaar of citer speler. De boerderijen rondom de stad bezoeken waar geocaching wordt gehanteerd, is een unieke ervaring. 

Kasteel Rheinfels is een absolute must see, want dit is één van de grootste kasteelruïnes langs de Rijn. In de kelder van het kasteel ligt het Heimatmuseum, waar de geschiedenis van de stad ligt opgeslagen. Het pad naar het kasteel toe vertelt over de geschiedenis van dit kasteel door de muren, planten en dieren. De kasteel tour is voor alle leeftijden geschikt en er zijn zelfs thema rondleidingen mogelijk.

Overnachten en gastronomie in Sankt Goar

Voor een romantisch weekendje weg in het Midden Rijngebied zijn er verschillende accommodaties beschikbaar. Overnacht bijvoorbeeld in het Schloss Reinfels. Het is mogelijk om er een suite of appartement te boeken, vergezeld van een heerlijk gourmet diner. Er kan een vakantiewoning gehuurd worden, of overnachtingen kunnen plaatsvinden in één van de guesthouses of pensions. 

Voor de innerlijke mens zijn er tal van excellente restaurants, pubs, ijs cafés of bistro’s waar er heerlijk te genieten valt. Is kamperen een passie? Dan liggen er geschikte campings tussen de wijngaarden en bossen in, in een rustig Rijndal net buiten het centrum van Sankt Goar. 

Diverse, recreatieve activiteiten

Sankt Goar biedt allerlei recreatieve mogelijkheden, zoals: wandelen, wielersport, kasteel tours, rondleidingen en meer. De nachtwaker tour of een complete bus tour door het Midden Rijndal zijn erg leuk om te ondernemen. Wandelliefhebbers gaan over geselecteerde en natuurlijke paden, terwijl de fietsers uit allerlei beklimmingen kunnen kiezen door de Hunsrück.

Een greep van evenementen

Ook Sankt Goar blijft trouw aan tradities. Zo vindt er het zomerfestival van de vrijwillige brandweer plaats in augustus. Kasteel Rheinfels heeft een lantarenoptocht waar kinderen aan deel kunnen nemen en de muzikale tour van deze stad laait de vreugde van de mensen op. Honderdduizend mensen komen naar de Rijn in vlammen kijken, de botenparade is het hoogtepunt van de nacht van de Loreley en iedereen kijkt uit naar het vuurwerkspektakel. 

Uitjes in Sankt Goar

Onder begeleiding van een ervaren reisleider kan de werelderfgoed vallei ontdekt worden via een bus tour. Mooie uitzichten op hoger gelegen gebieden zijn er te bewonderen, alsook panorama vergezichten die een mooie aanvulling zijn op iedere vakantie. Gezinnen met kinderen kunnen een bezoek brengen aan Rheingoldbad, een prachtig buitenzwembad. Uiteraard zijn er nog meerdere mogelijkheden, zoals een bus tour langs de Rheingoldstrasse, een Krimidinner in de nacht van terreur en de kasteel tour met wijnproeven op Kasteel Rheinfels. 

Kaart St.Goar