Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Weissenthurm in Duitsland

Weissenthurm is een stad gelegen in de Duitse Rijnland-Palts. Het maakt deel uit van de Landkreis Mayen-Koblenz Weissenthurm. De stad telt ruim 8000 inwoners. Het is een prachtige plaats die zeker de moeite waard is om er gedurende een langere tijd te verblijven. Er is zeer veel te doen en te bezichtigen.

Hotels in Weissenthurm

Heerlijk overnachten in één van de schitterende hotels is fantastisch in deze stad. Enkele voorbeelden van hotels volgen hier. 

Hotel Haus Morjan

Hotel Haus Morjan ligt aan het zeer mooie deel van de Rijn, in het centrum van Koblenz. Het ligt slechts op enkele minuten lopen vanaf het indrukwekkende Kaiser-Wilhelm I-Monument. Het hotel telt 3 sterren en biedt rookvrije kamers. Het is mogelijk om een kamer te kiezen met een tv, minibar, föhn en eigen badkamer. Enkele kamers van het hotel geven een prachtig uitzicht over de rivier de Rijn. Wanneer de dag begint, staat er een stevig ontbijt klaar, zodat de dag weer goed kan worden besteed. Tijdens de zomermaanden worden er in dit hotel traditionele specialiteiten geserveerd. Hotel Haus Morjan is ideaal gelegen voor het maken mooie fietstochten en wandeltochten. Ook tijdens de avonduren is het hotel zeer gezellig, waar het verblijf zeer prijzenswaardig is.

Altstad Hotel Koblenz

Altstad Hotel Koblenz ligt in het midden van de historische binnenstad van Koblenz. Het is slecht 10 minuten lopen van het Duitse Eck-monument. In het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het heeft ook een eigen café. De kamers zijn voorzien van een parketvloer en hebben moderne interieurs. Iedere kamer heeft een TV, een föhn, een badkamer met bad en een bureau. Tijdens de ochtend is het er heerlijk genieten van het ontbijt met versgebakken zuurdesembrood. Het hotel ligt op slecht 250 meter van de Rijn.

Er zijn in de plaats en de nabije omgeving nog veel meer schitterende hotels beschikbaar, zoals het Trierer Hof wat ook schitterende kamers heeft en het Aparthotel am Münzplatz wat op een centrale locatie ligt in de historische binnenstad. 

Bezienswaardigheden in Weissenthurm

Deutsches Eck

Vanaf de top van het Fronton, waarbij eerst 107 treden moeten worden beklommen, is het standbeeld van Wilhem-I te zien. Er is een prachtig uitzicht over de oevers van de rechterzijde van de Rijn, dat gedomineerd wordt door het fort van Ehrerbreitenstein.

Er is zo ontzettend veel te bewonderen in Weissenthurm, waardoor het zeer verstandig is om een planning te maken. Ga na waar er wat te bezichtigen valt en maak daaruit de geschikte keuze. Op de site van Weissenthurm zijn de plattegronden te vinden met informatie over hotels, verkeer, weerberichten, restaurants en bezienswaardigheden. Een goede voorbereiding is het halve werk voor een goede vakantie!