Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Veel te zien in sfeervol Bingen am Rhein

In de Duitse deelstaat Rijnland-Palts is het mooie stadje Bingen am Rhein te vinden. Het is een lieflijk plaatsje met allerlei bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Bingen am Rhein

Omdat Bingen am Rhein aan het water ligt, is er volop sfeer en vertier te vinden. Wandelen kan prima aan de prachtige promenade langs het water. Ook het gezellige centrum is een bezoekje waard, net als veel andere hotspots.

Bingen

Klooster Rupertsberg, een echte trekpleister

Een echte trekpleister is klooster Rupertsberg. Het staat op een berg en alleen al daarom is het bijzonder. Het torent helemaal boven de stad uit. Lang geleden was dit klooster het onderkomen van de bekende Duitse mystica Hildegard van Bingen, die Rupertsberg stichtte en die daar ook aan het werk was. Later werd het klooster verwoest en gedurende heel lange tijd was het slechts een ruïne. Vandaag de dag zijn de gewelven die nog altijd overgebleven zijn, te bekijken voor het publiek.

De belangrijke Rochuskapel

Boven de stad uit torent de Rochuskapel. Het is een bedevaartskerk ten oosten van Bingen am Rhein. De kapel staat op een berg, de Rochusberg. Deze Rochuskapel heeft elk jaar een belangrijke functie tijdens een feestdag waarbij het Rochusbeeld naar de kapel wordt gedragen. Ook buiten die dag om is de Rochuskapel een mooie aanleiding voor het maken van wat feeërieke vakantiefoto's.

Burcht Klopp met museum

Vlakbij de stad is de burcht Klopp te vinden. In de 19e eeuw is deze hoogteburcht herbouwd. Nog een paar elementen herinneren aan de Middeleeuwse tijd. Tegenwoordig zit er een museum in de toren van de burcht. Vanaf de burcht is er een prachtig uitzicht over de stad te zien, alsook het natuurrijke landschap.

Kunst in de basiliek

In de basiliek van Sint-Martinus is een bijzonder drieluik te vinden dat de moeite waard is om te bekijken, namelijk het drieluik Maria Tenhemelopneming. Het stamt uit 1579 en is gemaakt door Anthonie van Blocklandt. Verder is er nog meer kunst te vinden, zoals allerlei schilderijen en beelden. In de Tweede Wereldoorlog raakte de basiliek beschadigd, waardoor in 1958 een wederopbouw plaatsvond. Het resultaat was een wit-rood gekleurde basiliek die nog altijd veel publiek trekt. De basiliek ligt op loopafstand van het station.

De oude Drusus brug met bogen

Voor liefhebbers van oude bruggen is de Drusus brug een aanrader. De oude brug met haar bogen is een mooi eyecatcher in het groene landschap dat de omgeving eromheen definieert. Het is er perfect voor het maken van schilderachtige wandelingen. Sowieso kan dit laatste goed in en om deze stad, want de mooie natuur verrast iedereen met haar eindeloze schoonheid.

Kaart Bingen