Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Ontdek de romantische Rijn met eigen ogen

Rijndal Duitsland

De Rijn is met een lengte van 1324 kilometer één van de langste rivieren van Europa. Ze stroomt door Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Door Duitsland alleen, stroomt ze maar liefst ruim 800 kilometer lang! Deze rivier begint in de Alpen en mondt uit in de Noordzee.

Het ontstaan van de rivier De Rijn gaat terug tot ongeveer 3000 jaren geleden. Ze vormde de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Langs de Rijn verscheepten kooplieden hun waren en iedere schipper moest tolgeld betalen. Soms werd er op meer dan 30 plaatsen tol geheven. Niet alleen keizers, vorsten en de kerk eisten tolgeld, maar ook roofridders moesten worden betaald om door te kunnen varen.

Rijn, rivier van de sagen, legendes en mythes

De Rijn is een bron van eeuwenoude sagen en mythes. Er gebeurde dan ook van alles aan de romantische Rijn. Het tragische verhaal over twee ruziënde broers en het verhaal van de Loreley rots tot aan de Muizentoren, het zijn mooie voorbeelden van prachtige legendes.

Het is zeker de moeite waard om een trip naar deze romantische steden langs de Rijn te maken, om deze verhalen die worden nagespeeld te ervaren. Zoals het mooie toneelstuk “Rijn in Vlammen”, dit mag niet ontbreken.

Wandel- en de Rijnfietsroute

Tussen Düsseldorf en Rüdesheim ligt het gedeelte van de Romantische Rijn. Hier liggen heel wat wijngaarden. De regio kent een eeuwenoude geschiedenis, met de burchten en romantische stadjes.

Er zijn mooie wandelroutes langs oude stadspoorten en monumenten. De wandelroute van 220 kilometer loopt tussen Bingen en Koblenz en brengt mensen vaak terug in de tijd, vooral over hoe de inwoners er vroeger leefden. In de prachtige natuur langs de Rijn is alles ongerept en puur. Rust en ontspanning zijn hier de sleutelwoorden.

Fietsroutes lopen meestal vlak langs de Rijn en voor (on)geoefende fietsers is het een uitdaging om van Bingen tot Koblenz te fietsen (64 kilometer). Langs dit traject moet er een bergtop opgereden worden van 13 meter hoogte. De top van de Loreley is per fiets ook bereikbaar.

Shoppen en heerlijk eten langs de Rijn

Na alle bezienswaardigheden en cultuur te hebben gesnoven, is het heerlijk om uit te gaan in Bingen of Rüdesheim. Er zijn vele leuke winkels en restaurants waar er heerlijk gegeten kan worden, maar ook kan er genoten worden van de lokale wijnen. In het romantische Rijndal wordt vooral Pinot Noir en Riesling geproduceerd.

Wie liever op de boot langs de Rijn wilt varen, dat is mogelijk. Tussen de stadjes en de dorpen varen veerboten en rondvaartboten. De fiets kan zelfs mee op de boot, wat uiteraard een voordeel is en meer mogelijkheden aan de fietser biedt!

Meer informatie op het Midden Rijndal en de Rijn is te vinden op onderstaande websites.

- Rijn.startpagina.nl