Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Historisch Rüdesheim

Rüdesheim is een populaire stad aan de Rijn. Het heeft een lange traditie en verschijnt voor het eerst in de 15 de eeuw. Door de ligging van deze stad, werd dit in de 19e eeuw een populaire bestemming voor gastronomie en vertier. Gelukkig is deze reputatie gebleven! 

Activiteiten en bezienswaardigheden in Rüdesheim

Het ontdekken van de historische oude stad met schilderachtige straatjes, geladen met overblijfselen van drie kastelen en oude vestingwerken is erg gezellig.

Rüdesheim

Genieten in de natuur

Dankzij de locatie is deze regio de perfecte plek om in de natuur en wijnhaarden te vertoeven. De droogte biedt warme zomers en milde winters aan, waardoor de omgeving een aangenaam klimaat bezit dat actieve sporten zoals Nordic walking, fietsen en wandelen perfect maakt. Natuurlijk zijn er ook enkele plaatselijke bezienswaardigheden.

De geplaveide Drosselgasse

De Drosselgasse is een geplaveide straat en strekt zich uit over 144 meter door de binnenstad. De vele met hout omrande huizen, overwoekerd met wijnstokken zijn hier kenmerkend. Ook zijn er talrijke tavernes, bars, souvenirwinkeltjes en andere gave winkels die samen het stadsbeeld vormen. Vaak wordt deze straat omschreven als “de vrolijkste straat in de wereld”. 

Het houten Klunkhardshof

Vanuit de markt leidt een klein steegje naar een prachtig houten gebouw, daterend uit de vroege 16e eeuw. Het was de woning van de familie Klunkhard, een zeer prestigieuze familie in Rüdesheimer.

De ruïne Brömserburg

Deze muur zijn de overblijfselen van een militair of residentieel indrukwekkende kasteel, dat gebouwd werd tussen de jaren 800 en 1000. Direct aan de Rijn gelegen, was dit een strategische en zeer belangrijke locatie. Het lagere kasteel (de latere Brömserburg) werd opgericht als administratieve zetel in Rüdesheim, waar ministeriële ambtenaren en de plaatselijke adel “het edele Rüdesheim” hebben opgericht.

Burg Rheinstein van de Pruisen

Dit kasteel, gebouwd in de 13e eeuw en herbouwd in 1823, was één van de eerste van de kastelen van de Pruisen langs de Rijn en is sindsdien een symbool van “Rheinromatik”.

Bijzondere wijnfeesten

In de stad wordt het traditionele wijnfeest gevierd op de geplaveide oude stadsstraten en stadspleinen. Er zijn heerlijke, mousserende wijnen, lekker eten, kunsten, ambachten en straatanimatie beschikbaar. Deze wijnfeesten gaan eind augustus door.

Het machtige vuurwerkfestival

Langs de mooiste steden aan de Rijn worden jaarlijks machtige vuurwerkspektakels gehouden. Dit is een romantische en onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

De Duitse Kerstmarkt

Het oude centrum is gewoon geweldig met Kerstmis. Een bijzonder hoogtepunt is de grootste Duitse kerststal die 150 vierkante meter groot is. Ze wordt gemaakt met levensgrote figuren. Dit is zonder twijfel een op absolute must see tijdens en winterbezoek aan Rüdesheim!

Kaart Rüdesheim