Rüdesheim

Historisch Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim is een populaire stad aan de Rijn. Het heeft een lange traditie en verschijnt voor het eerst in de 15 de eeuw. Door de ligging van deze stad, werd dit in de 19e eeuw een populaire bestemming voor gastronomie en vertier. Gelukkig is deze reputatie gebleven! Het ontdekken van de historische oude stad met haar schilderachtige straatjes, overblijfselen van drie kastelen en oude vestingwerken vergt de nodige tijd. Om alles te bekijken ben je zo een paar dagen nodig.

Genieten in de natuur

Dankzij de locatie is deze regio de perfecte plek om in de natuur en wijnhaarden te vertoeven. De droogte biedt warme zomers en milde winters aan, waardoor de omgeving een aangenaam klimaat bezit dat actieve sporten zoals Nordic walking, fietsen en wandelen perfect maakt. Natuurlijk zijn er ook enkele plaatselijke bezienswaardigheden.

De geplaveide Drosselgasse

De Drosselgasse is een geplaveide straat en strekt zich uit over 144 meter door de binnenstad. De vele met hout omrande huizen, overwoekerd met wijnstokken zijn hier kenmerkend. Ook zijn er talrijke tavernes, bars, souvenirwinkeltjes en andere gave winkels die samen het stadsbeeld vormen. Vaak wordt deze straat omschreven als “de vrolijkste straat in de wereld”. 

Het houten Klunkhardshof

Vanuit de markt leidt een klein steegje naar een prachtig houten gebouw, daterend uit de vroege 16e eeuw. Het was de woning van de familie Klunkhard, een zeer prestigieuze familie in Rüdesheimer.

De ruïne Brömserburg

Deze muur zijn de overblijfselen van een militair of residentieel indrukwekkende kasteel, dat gebouwd werd tussen de jaren 800 en 1000. Direct aan de Rijn gelegen, was dit een strategische en zeer belangrijke locatie. Het lagere kasteel (de latere Brömserburg) werd opgericht als administratieve zetel in Rüdesheim, waar ministeriële ambtenaren en de plaatselijke adel “het edele Rüdesheim” hebben opgericht.

Burg Rheinstein van de Pruisen

Dit kasteel, gebouwd in de 13e eeuw en herbouwd in 1823, was één van de eerste van de kastelen van de Pruisen langs de Rijn en is sindsdien een symbool van “Rheinromatik”.

Bijzondere wijnfeesten

In de stad wordt het traditionele wijnfeest gevierd op de geplaveide oude stadsstraten en stadspleinen. Er zijn heerlijke, mousserende wijnen, lekker eten, kunsten, ambachten en straatanimatie beschikbaar. Deze wijnfeesten gaan eind augustus door.

De Kerstmarkt

Het oude centrum is bijzonder gezellig met Kerst. Een bijzonder hoogtepunt is de grootste Duitse kerststal die 150 vierkante meter groot is. Ze wordt gemaakt met levensgrote figuren. Dit is zonder twijfel een op absolute must see tijdens en winterbezoek aan Rüdesheim!

Overnachten in het Rijndal - onze tips!

In het Rijndal is het goed en betaalbaar overnachten. Er is een ruim aanbod aan campings, hotels en vakantiehuizen. Met z'n tweeën of een heel gezin, een leuke plek om te overnachten is zeker te vinden.

Hotel arrangementenVakantiehuizen