Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Ontdek het Historische Keulen

Keulen is een van de oudste steden van Duitsland, met tal van culturele en historische schatten, alsook wereldberoemde musea. De stad is opgebouwd met een middeleeuwse, gotische structuur en bezit twaalf prachtige Romaanse kerken, waaronder de Dom. De keizerlijke gouverneurs van Rome woonden in deze stad en deze bewoners hebben veel sporen achtergelaten. Een leuk weetje over Keulen is dat de naam van deze stad te danken is aan de welbekende Eau de cologne.

Keulen

Deze oude metropool heeft een prachtige kathedraal, smalle winkelstraatjes en duizenden pubs voor een bruisend nachtleven. In de restaurants kan er genoten worden van een koel Kölsch biertje en elk type Kölsch heeft zijn kenmerkende smaak.

Bezienswaardigheden om niet te missen

De prachtige kathedraal de Dom, steekt torenhoog boven de stad uit en biedt plaats aan maar liefst twintigduizend mensen. Deze negentiende-eeuwse basiliek herbergt vele kunstwerken en relikwieën. Dit is het hardnekkige bewijs van de kracht van het christelijke geloof. 

Breng tijdens een vakantie in Keulen zeker een bezoek aan de Sint Kunibertkerk, de Apostolenkerk aan de Neumarkt, de Coloniustoren die bijna driehonderd meter hoog is en een observatieplatform bevat. Uiteraard zijn er nog tal van andere mogelijkheden, zoals de Eigelsteintorburg. Dit is één van de vier middeleeuwse stadspoorten die nog goed bewaard zijn gebleven. Ook is een bezoek aan de synagoge mogelijk, of aan het historische stadhuis. De avonturiers kunnen de kabelbaan nemen, om de rivier de Rijn over te steken. Deze kabelbaan wordt de Seilbahn genoemd. Opstappen op deze kabelbaan gebeurt op de linkeroever van de Rijn. Bovenaan is er een mooi uitzicht van de oude metropool te bewonderen.

De zoo van Keulen

De dierentuin is zeker een bezoek waard. Het lijkt meer op een wildreservaat met een apeneiland, grote kattensoorten, primaten en een olifantenpark. Deze zoo is beroemd om zijn vijfhonderd verschillende diersoorten, met inbegrip van een terrarium en een insectarium.

Ervaar de gezellige winkelervaring

De oude binnenstad is pittoresk te noemen en de straatjes zijn met kinderkopjes geplaveid. In de Hohenstrasse is een overvloed aan souvenirs te vinden. De top winkelstraat Schildergasse herbergt bekende winkelmerken, zoals Adidas, Esprit of Tommy Hilfiger. De Ehrenstrasse is meer voor de jonge toeristen en er is zelfs een Belgische wijk met boetiekjes en winkels met handgemaakte artikelen. 

Beroemde Musea

De oude stad Keulen herbergt tal van beroemde musea, zoals Museum Ludwig. Eén keer per jaar gaat de Lange Nacht van de Musea door en zijn de deuren geopend tot laat in de nacht. Het Ludwig Museum herbergt de grootste Pop Art collectie en het Wallraf Richartz Museum bezit dan weer zevenhonderd jaar oude tijdloze kunst. Een indrukwekkend verslag van de geschiedenis van de Romeinen langs de Rijn, is dan weer te vinden in het Romaanse-Germaanse museum. Dan zijn er nog het Kolumba museum, het Duitse sportmuseum, het chocolademuseum en het Keulse carnaval museum, waar alternatieve vormen van carnaval getoond worden. 

Interessante evenementen

Deze oude Duitse stad organiseert tal van internationale beurzen en congressen, hetgeen ook interessant is om één van deze evenementen te bezoeken. Medio juli organiseert de stad de Kölner Lichte. Dit is een indrukwekkend vuurwerk die de Rijn veranderd in een kleurrijke zee. Vergeet het Kölner Carnaval niet dat op 11 november van start gaat, of de Christopher Street Day, een jaarlijkse gebeurtenis voor homo's en lesbiennes. 

Gamescom is ‘s werelds grootste computerspellenbeurs, waarin tal van nieuwe game producten worden geschouwd. Tijdens de maand mei kan Photokina bezocht worden, een internationale fotografie vakhandel beurs. Kinderen en volwassen kunnen racen tijdens de Keulse marathon. Wie oud en nieuw wilt vieren in deze stad, zal er een onvergetelijke ervaring beleven! Dan is er namelijk een spectaculair vuurwerk aan de oevers van de Rijn, waar de toeristen en de inwoners samen van de stad genieten. 

Kaart Keulen