Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Veelzijdigheid kenmerkt bruisend Düsseldorf

In het westen van Duitsland ligt een veelzijdige stad die met alle recht bruisend genoemd mag worden: Düsseldorf. De geschiedenis van de stad gaat ver terug, want het is een oude stad.

Düsseldorf

Bezienswaardigheden en activiteiten in Düsseldorf

Zowel natuurliefhebbers als winkelfanaten komen hier aan hun trekken. En vergeet ook vooral de kunstliefhebbers niet. De stad is van alle markten thuis en heeft veel te bieden.

De St. Lambertus schatkamer

Wie een apart uitziende toren boven de stad uit ziet komen, kijkt ongetwijfeld naar de kerk St. Lambertus. De kerk heeft een heel bijzondere dakconstructie en is daarom een echte eyecatcher in de stad. Binnenin de kerk is een schatkamer te vinden, die altijd veel publiek trekt. 

De oude binnenstad Altstadt

In het centrum van Düsseldorf is de oude binnenstad te vinden, met haar levendige straten en restaurants. Dit deel van de stad ademt historie uit, vanwege de vele oude panden die er staan. Kerken, basilieken, het raadhuis - elk gebouw heeft een eigen identiteit.

Marktplatz in Düsseldorf

Luxe winkels in de Köningsallee

Een ander deel van de stad brengt een heel andere sfeer met zich mee, ten opzichte van de historische binnenstad: de Köningsallee. Hier zijn allerhande luxe winkels te vinden voor mensen met een goedgevulde portemonnee. Wie dit niet heeft, kan zich vergapen aan de luxueuze etalages.

De haven Medienhafen

Het havengebied is een echte trekpleister. Hier zijn bijzondere gebouwen te vinden. Die vallen onder de moderne architectuur. Aparte vormen kenmerken de gebouwen die in de Medienhafen zijn te vinden. Een unieke haven, die weer een heel ander licht op de stad doet schijnen. 

Een uniek uitzicht via de Rheinturm

Een spectaculair uitzicht over de hele stad: dat krijgt het publiek op de meer dan 200 meter hoge Rijn toren. Die is van grote afstand al te zien, want de toren steekt letterlijk boven de stad uit. Wie honger heeft gekregen, kan een hapje eten in het restaurant op de top. Dit is voor echte waaghalzen die wel tegen een stootje kunnen, want het restaurant draait rond! 

Het 16e -eeuwse natuurpark Hofgarten

Liefhebbers van natuur kunnen terecht in de Hofgarten. Een prachtig park, dat stamt uit de 16e eeuw. Er kan lekker gerelaxt worden na een bezoek aan de altijd levendige stad. Ga lekker bij het meer liggen, of bij één van de fonteinen.

K20 met bijzondere kunstwerken

Een grote stad kan niet zonder musea. Ook in Düsseldorf zijn er meerdere te vinden. Neem het K20, een museum in een futuristisch gebouw met een opvallende gevel, namelijk zwart gekleurd. Er zijn kunstwerken te vinden van onder meer Piet Mondriaan en Pablo Picasso.

Kaart Düsseldorf