Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Hattenheim

Hattenheim

Meer dan 80 wijnproducenten!

Al enkele eeuwen geleden was de wijnproductie in Hattenheim een feit. Op een bepaald ogenblik had deze plaats zelfs meer dan 80 onafhankelijke wijnproducenten! Bij wijnboerderij Weingut Schloss Schönborn maakt deze familie al meer dan 650 jaren wijn! Het gaat hierbij over bekende Riesling wijnen. De Riesling Eiswein Hattenheim, de Schloss Reinhartshausen Hattenheimer Nussbrunnen en de Schönborn Hattenheim Pfaffenberg Riesling zijn enkele voorbeelden van bekende wijnen uit deze streek.

De reden waarom Hattenheim zo populair is om wijn te maken, is dat de kwaliteit van de bodem er bijzonder goed is. Met maar liefst 268 hectaren wijnbouw wordt Hattenheim voor het grootste deel van het bouwland ingenomen. In het verleden werden er zelfs stevige muren gebouwd om de wijngaarden te beschermen.

Attracties in Hattenheim

Ook al is Hattenheim erg klein en heeft ze weinig inwoners, toch zijn er meerdere attracties te doen.

Wijnhuizen bezoeken

Aangezien er belangrijke wijnen geproduceerd worden, is het mogelijk om de wijnhuizen te bezoeken. Zo is het de moeite waard om langs te gaan bij volgende wijnmakerijen:

  • Weingut Hans Lang - Urban Kaufmann GmbH
  • Weingut Hans Bausch
  • Barth GmbH
  • Weingut Balthasar Ress
  • Schloß Schönborn
  • Gerster-Wagner Weingut

Niet alleen zijn de wijnmakerijen een mogelijke bezienswaardigheden, maar ook bij wijnhandels Weingut & Gutsausschank Kopp en Weingut Egert GmbH is het leuk om een bezoek te brengen.

Vakantiegangers kunnen voor een goed verblijf, lekker eten en drinken terecht bij 4* hotel en restaurant "Kronenschlösschen" of bij hotel en wijnhuis "Zum Krug".

Burg Hattenheim

Burg Hattenheim is een kasteel waar momenteel bepaalde feesten en evenementen doorgaan. Het zou gebouwd zijn rond het jaar 1118, waarvan de eigenaars van adel waren. In het jaar 1411 werd Baron Langwerth van Simmern eigenaar van Kasteel Hattenheim. Toen werd het gebruikt als woning, maar ook om er te werken. Het kasteel heeft namelijk een woontoren met vier verdiepingen. In het jaar 1711 verhuisde de familie naar een andere woongelegenheid, waardoor het kasteel in verval ging. Het kasteel is echter nog steeds eigendom van dezelfde familie.

Andere bezienswaardigheden en evenementen

Hattenheim kent nog meer bezienswaardigheden, waaronder de pastorie, het stadhuis, de fontein van Hattenheim, de kerk van St. Vincent en Klooster Eberbach (hier gaat het internationale, klassieke muziekevenement "Rheingau Musik Festival" door).

Kaart omgeving Hattenheim