Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Heidelberg: een toeristische universiteitsstad in Duitsland

In Duitsland zijn er veel interessante steden om te bezoeken. Heidelberg is zo een charmante stad. Ze is gelegen in de regio Baden-Württemberg. Heidelberg ligt dicht bij de rivier de Neckar, een zijrivier van de Rijn.

Blik op Heidelberg

Heidelberg is met trots een historische stad te noemen, waar elk jaar veel toeristen naartoe gaan. Met een bevolking van meer dan 150.000 inwoners is dit een bruisende stad. De economie is er vooral gebaseerd op het toerisme, maar ook de bloeiende universiteit van Heidelberg heeft er een positieve reputatie.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Heidelberg

De opmerkelijke 18e eeuwse oude brug en de aangrenzende middeleeuwse poort naar de stad met barokke toren is er één van de favorieten om te bekijken. In de buurt van deze toren bevindt zich een brouwerij waar lekkere bieren geproefd kunnen worden.

Het kasteel van Heidelberg

De stad wordt gedomineerd door het kasteel van Heidelberg. Het is een gigantische structuur dat gebouwd werd op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de stad. Jammer genoeg is het kasteel van Heidelberg gedeeltelijk verwoest.

De bouw van het kasteel duurde enkele eeuwen. De start ervan was in de 14e eeuw en het werd in de 17e eeuw voltooid. Het kasteel bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. Het kasteel krijgt dagelijks veel bezoekers. Dit komt niet alleen omdat het de moeite waard is om te bezichtigen, maar ook omdat het gebruikt wordt voor theatervoorstellingen, banketten, openluchtmusicals, klassieke concerten en meerdere evenementen.

Winkelen in een middeleeuwse stad

Heidelberg is zonder twijfel een charmante, oude, barokke stad met schilderachtige huizen en smalle, middeleeuwse straatjes. Het marktplein, genaamd Marktplatz, is een geweldige plaats om even tot rust te komen met een lekkere koffie. Voor de winkelliefhebbers beschikt Heidelberg over een lange winkelstraat. Een dagje winkelen kan er dus zeker op het programma staan.

Heidelberg

De universiteit van Heidelberg

De universiteit van Heidelberg is één van de oudsten in Europa. Ze werd opgericht in 1386! Deze universiteit kent een lange erfenis van academische excellenties. Het universiteitsplein moet zeker eens bezocht worden om het gevoel van deze middeleeuwse instelling te ervaren.

Heidelberg met Kerst

Een bezoek aan Heidelberg in de periode van Kerstmis is zeer gezellig. Deze prachtige stad heeft dan een traditionele, Duitse kerstmarkt in de oude stad, waar het heel gezellig is om te vertoeven!

Andere bezienswaardigheden en activiteiten

Enkele andere bezienswaardigheden en activiteiten in Heidelberg zijn:

  • het Völkerkundemuseum
  • het Verpackungsmuseum
  • het Deutsches Apotheken-Museum
  • het Prinzhorn-Sammlung
  • het Kurpfälzisches Museum der Stadt Heidelberg
  • het Carl Bosch Museum

In deze stad is duidelijk genoeg te beleven!

Heidelberg tijdens de wereldoorlogen

De stad Heidelberg bleef grotendeels gespaard tijdens de wereldoorlogen. Dit komt doordat de militaire aanwezigheid van Amerika de stad op die manier beschermde dat ze bijna niet gebombardeerd werd.