Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Kiedrich

Kiedrich

Kiedrich is een Duitse gemeente dat gelegen is in de deelstaat Hessen. Deze gemeente is een onderdeel van de landkreis Rheingau-Taunus-Kreis en telt ongeveer 4000 inwoners. Met een oppervlakte van 12,35 km² is dit een kleine gemeente.

Hotels in Kiedrich

Aangezien dit een kleine, Duitse plaats is, zijn er niet veel hotels te vinden. Drie sterren hotel Nassauer Hof Kiedrich im Rheingau is wel een aanrader om te verblijven. Er zijn 21 hotelkamers met flatscreen tv beschikbaar, waar huisdieren toegelaten zijn. Ontspannen is er mogelijk in de sauna en het internet is er toegankelijk via de gratis WiFi.

Heerlijk eten en drinken

Er zijn verschillende restaurants en wijnbars gelegen, waar er heerlijk te eten en te drinken valt. Hier volgen enkele uitstekende restaurants en wijnbars:

  • Weingut Klostermuhle met uitstekende wijnen
  • Gasthaus Zum Engel met professioneel eten, ook voor kinderen
  • Weingut Speicher-Schuth met een geweldige wijnbar
  • Weinhaus zum Scharfenstein met typisch Duits eten en niet te duur
  • Weingut Bur met superieure wijnen
  • Gasthaus & Weingut Zehnthof om goedkoop te eten
  • Gutsausschank Münz-Albus om lekker te eten in een gezellige sfeer

De typische, Duitse schnitzels zijn zeker aan te raden om te eten, samen met een heerlijk glas Duitse wijn!

Wat te doen in Kiedrich

In Kiedrich zelf is er niet zoveel te zien en te doen. Uiteraard kunnen er mooie wandelingen en fietstochten ondernomen worden, zoals dit overal in Duitsland het geval is. Wat aan te raden is, is het bezoeken van enkele andere steden. Deze zijn namelijk goed bereikbaar vanuit Kiedrich.

Steden bezoeken vanuit Kiedrich

Een bezoek aan Frankfurt am Main is mogelijk vanuit Kiedrich. Het is even rijden met de wagen, want de afstand bedraagt zo'n 45 kilometer. Vakantiegangers die minder ver willen rijden, kunnen terecht in Wiesbaden. Dit is ongeveer 15 kilometer rijden. Ook Frankfurt kan bezocht worden, op zo'n 35 kilometer rijden. In Frankfurt is ook het dichtstbijzijnde vliegveld gelegen.

Een bezoek aan de ruïne Burg Scharfenstein

Bij een wandeling naar de top van een berg, op zo'n 230 meter hoogte, valt de ruïne van de burcht Scharfenstein te ontdekken. Ook is er een prachtig uitzicht over natuurlijke wijngaarden te zien, ideaal voor iedereen die wilt ontspannen. De aartsbisschop van Mainz richtte deze burcht eeuwen gelegen op, rond het jaar 1215. Ze was bedoeld voor het bewaken van de weg Eltville - Taunus. Hierdoor werden de muren wel 3 meter dik gemaakt! Ook deed de burcht dienst als verblijf voor aartsbisschoppen.

Pretpark Taunus Wunderland

In een naburige gemeente, Schlangenbad, is pretpark Taunus Wunderland gelegen. Dit pretpark is perfect voor gezinnen!

Kaart omgeving Kiedrich