Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Historie opsnuiven in Koblenz

Koblenz

Koblenz is een prachtige oude Duitse stad aan de Rijn die één en al historie ademt. De geschiedenis loopt als een rode draad door de stad heen en dat is goed te merken tijdens een wandeling door Koblenz. In het centrum zijn talrijke oude gebouwen te vinden die een lust voor het oog zijn. Maar liefhebbers van shoppen komen hier ook aan hun trekken, want ook winkeltjes zijn veelvuldig in de oude binnenstad te vinden. Wie wat meer rust zoekt, kan langs het water wandelen of in het natuurschoon dat rondom de stad te vinden is. Dat wordt voor iedereen genieten!

Het indrukwekkende Deutsches Eck

Het monument Deutsches Eck is indrukwekkend vanwege haar afmeting. Het monument is namelijk bijna 40 meter hoog! Alleen al daarom weten veel mensen elke dag deze plek te vinden, om zich er te laven aan het door water omringde bouwwerk. 

Het imposante Fort Ehrenbreitstein

Een fort uit de 19e eeuw: dat is Fort Ehrenbreitstein. Het ligt op een heuvel aan de Rijn. Er is onder meer een museum in het fort te vinden. Vanaf het imposante fort hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het imponerende landschap.

De oude Sint Kastor basiliek

De Sint Kastor basiliek mag zich de oudste kerk van Koblenz noemen. Het ligt aan de rand van het historische centrum. De basiliek stamt uit de negende eeuw en is niet alleen vanbinnen de moeite van het bekijken waard door de mooie gewelven, maar ook buiten in de tuinen. 

De Romaanse Liebfrauenkirche

De Lievevrouwenkerk zoals deze kerk ook wel heet, is een Romaans bouwwerk dat hoog boven de stad uit torent en dat vanwege de wit-rode kleur erg mooi is. Wie onverhoopt de kerk toch niet ziet, kan deze wel horen want de klokken zijn luid en duidelijk te horen. 

Het romantische Schloss Stolzenfels

De streek staat bekend om haar romantiek. En laat dit nu net hoogtij voeren bij Schloss Stolzenfels, dat te bereiken is met een boot. Het is een slot uit de Pruisische tijd en laat een diversiteit aan bouwstijlen zien. Kijk rond in de ridderzaal of in het hofje, waar een lieflijke kapel staat voor echte romantici.

Het informatiecentrum Forum Confluentes

Mensen die onverhoopt even genoeg hebben van al die historische gebouwen, kunnen een kijkje nemen bij het Forum Confluentes. De moderne look van dit pand is een afwisseling in de binnenstad. Het vormt een informatiecentrum voor toeristen en men houdt zich er bezig met kunst en cultuur.

Kaart Koblenz