Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Op naar Rhens!

Rhens is een plaats in Duitsland en bevindt zich in de deelstaat Rijnland-Palts. Het is een klein plaatsje met maar 3000 inwoners, maar toch is er in dit kleine plaatsje enorm veel moois te zien en zijn er veel leuke dingen te doen. 

De stadsmuur van Rhens

De stadsmuur van Rhens sluit de stad in als een vijfhoek. Het mooie aan deze muur, is dat ze na een hele lange tijd toch nog mooi is gebleven. Veel delen van deze muur zijn nog intact. De muur geeft de stad een historisch gevoel en wanneer alle auto's en moderniteiten weggedacht zouden worden, lijkt het bijna alsof er in een ander tijdperk geleefd wordt. In de stad zijn ook kerkjes die te bezoeken zijn. 

Rhens aan de Rijn

De Scharfenturm

De geschiedenisliefhebber is hier op zijn plek, want ook de Scharfenturm mag niet gemist worden. De toren ligt aan de Rijn en heeft drie verdiepingen.

Heksen opsluiten en vijanden spotten

Ten tijde van de heksenbrandingen werd de onderste vloer van het gebouw gebruikt als een gevangenis voor de heksen. De bovenste lagen van de toren werden waarschijnlijk gebruikt om de omgeving te observeren en een eventuele vijand te spotten. Wanneer deze gespot werd, kon de stadsmuur dichtgemaakt worden. 

Naar de markt

De markt van Rhens is een heerlijk rustig plaatsje. Het is werkelijk genieten op de marktplaats bij het stadhuis. Er zijn veel schilderachtige huisjes uit de zeventiende eeuw te zien. Een aanrader is om hier de markt te bezoeken en zich te mengen met de lokale bevolking. Ook bevinden zich op dit plein een aantal gezellige terrasjes, waar het heerlijk vertoeven is met een zonnetje. De restaurants maken flink gebruik van de authentieke gerechten. Er worden heerlijke, authentieke Duitse schnitzels bereid. Dit in combinatie met een goed glas bier, maakt Rhens tot een heerlijke bestemming. 

De belangrijke koningsstoel

De naam zegt het al een beetje, de koningsstoel is een stoel voor de koningen. In 1273 verzamelden zich vier vorsten op de plek waar deze stoel staat. Tot twee keer toe werd hier de Duitse koning gekozen. Toen besloten Karl IV dat er tussen 1376 en 1398 een grote troon gebouwd moest worden. Helaas werd deze vernield door de Fransen in 1803, maar werd deze tussen 1840 en 1843 weer opgebouwd. De koningsstoel is erg belangrijk geweest in de Duitse geschiedenis en is dus zeker een bezoekje waard. Er worden verschillende rondleidingen georganiseerd rondom de koningsstoel, maar ook rondleidingen waarbij andere (historische) monumenten in Rhens te bezichtigen zijn. 

Kaart Rhens