Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Op naar Speyer

Speyer ligt in het zuiden van Duitsland, in de deelstaat Rijnland-Palts. Het ligt aan de monding van de Rijn. Deze stad kent bijna 50.000 inwoners en is heerlijk voor een dagje weg of voor het doorbrengen van een leuke vakantie. 

Het ontdekken van een historische stad

Wat als eerste opvalt in de plaats, is de Oude Poort. Het is een perfecte plek om oude historie te ontdekken. Speyer kent een groot aantal kerken en kathedralen, die nog zo goed als bewaard zijn gebleven. 

Speyer

Het gigantische techniekmuseum

Niet alleen degene die van historie houdt, vindt het leuk om hierheen te gaan. De stad biedt namelijk zoveel meer! Zo kent de knusse stad een techniekmuseum, dat vooral gericht is op de moderne techniek. Er is van alles vinden in dit museum, van brandweerwagens tot ruimtevoertuigen. Denk echter niet dat het hele museum te bekijken is, want het museum is binnen alleen al zo'n 25000 vierkante meter groot en het terrein buiten nog zo'n 150000 vierkante meter. Het museum is niet alleen leuk voor techniek freaks, want het is een hele beleving voor jong en oud. 

Sea Life

Mocht het weer wat tegenvallen in Speyer en zit lekker zwemmen er niet in, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden tot waterpret! De stad kent namelijk een prachtige Sea Life. Hier wordt iedereen ondergedompeld in de magie van de ondergrondse waterwerelden. Sea Life is net als het techniekmuseum iets waar iedereen van kan genieten. De prachtige dieren vervelen nooit en het is (zeker voor jonge kinderen) enorm leuk en spannend om te bekijken. Sea Life is dus zeker de moeite waard voor een uitstapje! 

Genieten van water, zand en natuur

Zoals eerder gezegd ligt deze kleine stad aan de monding van de Rijn, dat betekent water! Een aanrader hier is het Rheinstrand Speyer. Het is een heerlijk (redelijk rustig) strand met wat bars en restaurantjes. Het is er erg knus en gezellig. In de zomer wanneer het warm is, is het heerlijk om hier te zwemmen, maar de plek staat ook bekend om de prachtige natuur. Een aanrader is het maken van een lange strandwandeling, om vervolgens weer lekker warm te worden en bij te komen in één van de omliggende restaurantjes. 

In de avond op stap

Het uitgaansleven in de stad is ook erg gezellig. Er zijn verschillende bars, zoals de Zwischen Den Engeln Phillips Weinbar. Het is een moderne, maar toch knusse wijnbar met een groot scala aan wijnen. In de middag zijn er vaak wijnproeverijen te doen, waar iedereen elkaar ontmoet en met elkaar praat. Verder is er ook een shisha lounge gelegen, genaamd Soraya.

Kaart Speyer