Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


De plaats Vallendar

De plaats Vallendar is gelegen is in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, meer bepaald in Landkreis Mayen-Koblenz. Duitsland heeft zestien deelstaten. Er zijn eigen grondwetten, parlementen en regeringen. Het aantal inwoners in Vallendar bedraagt ruim 8000.

Bezienswaardigheden in Vallendar

Vallendar is een stad die zeker een bezoek waard is. Tijdens een fiets- of wandeltocht is het aangenaam om er een tijdje te verblijven. Het is een mooie stad, waar voldoende vertier is. Ook zijn er goede restaurants en dergelijke te vinden. Tijdens het wandelen kunnen tevens verschillende bezienswaardigheden ontdekt worden.

De prachtige Marksburg

Langs de Rijn is het prachtige kasteel De Marksburg te bewonderen. Het is een aardige klim, maar eenmaal boven is het de moeite dubbel en dik waard. Het uitzicht dat er is, is meer dan geweldig. Ook is er een schitterend terras, waar het vertoeven heerlijk is. De mensen die er bedienen, zijn allemaal even vriendelijk. Het eten en het drinken dat er genuttigd kan worden, is niet te versmaden. Het kasteel is onaangetast gebleven, waardoor er nog een goede voorstelling van is te maken naar het verleden toe. Met een Duitse gids is het mogelijk om de helft van het kasteel te bezoeken. De rondleiding bedraagt ongeveer 50 minuten. 

Slot Stolzenfels

Slot Stolzenfels is een prachtig kasteel dat hoog gelegen is. Er gaat een kabelbaan naartoe, zodat klimmen niet nodig is. Het is één van de mooiste kastelen die in deze omgeving gelegen zijn. Hoe het is gebouwd op een dergelijke hoogte, blijft een raadsel. Bezoekers die dit wensen, kunnen de auto onderaan parkeren en naar boven wandelen. Het is gelegen te midden van een beboste helling langs de Rijn. Slot Stolzenfels heeft een 35 meter hoge toren, waarbij verscheidene vertrekken mooi zijn ingericht met vele kunstvoorwerpen. Het uitzicht is er adembenemend. Het is zeker de moeite waard om er bezoek te brengen tijdens een vakantie in Duitsland.

Het Stadsmuseum Haus von de Leyen

Dit is het mooiste huis van Alternach. Het is gebouwd rond 1589 als stadspaleis voor Georg von der Leyen. Dit was de hoogste autoriteit van het keurvorstelijke aartsbisdom. Het herbergt de vondsten uit de regio door de eeuwen heen. 

Een vakantie in Vallendar

Een bezoek aan de plaats Vallendar is zeker de moeite waard, waarbij een fietstoerist of wandelaar zich geen moment zal vervelen. Ook is het er heerlijk om te winkelen. Er zijn namelijk mooie winkels en het is er heerlijk vertoeven door de winkelstraten. Voor het nemen van een pauze zijn er voldoende cafés en restaurants. Tijdens de avondeten is het heerlijk om er op een terras te zitten en de dag door te nemen. Eventueel een planning maken voor de volgende dag is er ook een optie. Kortom, Vallendar is een geweldige plaats en streek om doorheen te reizen!