Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Weelderig Wiesbaden: van theater tot park

Niet ver van Frankfurt ligt een stad die bekend staat om haar luxe en weelde: Wiesbaden. Het is een chique badplaats aan de Rijn. Er kan heerlijk gewinkeld worden, maar ook genieten van luxe en allerlei musea behoren tot de mogelijkheden. Door de winkelstraten lopen, het theater bezoeken en midden in de natuur relaxen, via één van de parken die de stad rijk is. Een bezoek aan Duitsland is niet compleet zonder een bezoek aan deze stad.

Wiesbaden

Staatstheater Kurhaus

Een karakteristiek staatstheater: dat is het indrukwekkende Kurhaus. Een theater waar niet alleen theatervoorstellingen te zien zijn, maar waar ook andere evenementen gehouden worden, zoals beurzen. Ook is er een casino met balzalen beschikbaar. Wat tevens bijzonder is, is dat het Kurhaus midden in een park ligt met Engelse invloeden. Hier zijn ook andere mooie gebouwen te vinden. 

Het weelderige Kurpark

Het Kurpark is een zeer gezellig park. Hier is de weelderige natuur die de stad te bieden heeft, heel goed te zien. Het gebied is flink begroeid, hetgeen ideaal is om heerlijk te wandelen in de schaduw. Via dit park is het mogelijk om de stad even de stad te laten zijn, waarbij ontspannen in de ruige natuur van het Kurpark mogelijk is.

Het veelzijdige museum Wiesbaden

Liefhebbers van musea komen zeker aan hun trekken in deze stad. Eén van de trekkers is Museum Wiesbaden, dat zich het grootste museum van de stad mag noemen. Er is een heel diverse collectie te vinden - van kunst tot en met natuurhistorische werk.

Spa's

De luxe die de stad kenmerkt, is onder meer terug te vinden in de vele spa's die de stad rijk is. Natuurlijke waterbronnen, in totaal zijn er meer dan 25 warmwaterbronnen te vinden, maken hier ook deel van uit. Sommigen denken dat het water geneeskrachtig werkt. Of het nu wel of niet zo is, het is heerlijk toeven in al die heerlijke spa's! Hier is ontsnappen aan de levendigheid van de stad een feit. De bronnen zijn veelal te vinden in één van de hotels. Het bed inrollen na een spabezoek is dus mogelijk! 

Het oudste gebouw Schlossplatz

Op de Schlossplatz zijn twee bijzondere gebouwen te vinden: ten eerste een stadskasteel van de hertogen van Nassau en ten tweede het Altes Rathaus. Dit raadshuis uit de 17e eeuw heeft de eer dat het zich het oudste gebouw van het centrum mag noemen. 

Het witte huis Villa Söhnlein

Het Witte Huis: zo wordt Villa Söhnlein ook wel genoemd. Niet zo verwonderlijk, want het pand lijkt echt op het welbekende Witte Huis! Je kunt het zelf bewonderen in deze Duitse stad.

Accommodaties

In Wiesbaden zijn meerdere hotels beschikbaar. Er is dus voldoende keuze in het kiezen van een leuke verblijf!

Kaart Wiesbaden