Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Worms, de oudste stad in Duitsland

Worms aan de Rijn is de oudste stad van Duitsland. Het kan terugzien op een groots en belangrijk verleden. Er zijn veel prachtige bouwwerken te bewonderen. Worms is een stad dat zeker tijdens een fietstocht door Duitsland bezocht moet worden. Momenteel presenteert het zich als een moderne stad aan de Rijn. Toch zal een bezoeker steeds weer op een prettige wijze worden geconfronteerd met de middeleeuwen, als er door Worms gefietst of gewandeld wordt. Het is zeker de moeite waard om daarvoor een bezoek aan Nibelungensage te brengen.

Worms

Aan te bevelen bezienswaardigheden

Er is veel te bezichtigen in Worms. Een bezoek brengen aan de Romaanse Keizerdom St.Peter, het Joodse Worms met de oudste synagoge van Duitsland, de O.L.Vrouwekerk en de Magnuskerk is zeker aan te bevelen. 

Musea in Worms

Ook de verschillende musea zijn de moeite waard om te bezoeken. Er kan hierbij gedacht worden aan het Modern Nibelungenmuseum en het Stedelijk museum in het Andreasklooster, dat voorwerpen uit 5 eeuwen bevat.

Evenementen

Gedurende het jaar zijn er meerdere evenementen die bezocht kunnen worden. Zo is er in september het Bakvisfeest, het grootste wijn- en volksfeest langs de oevers van de Rijn.

De Dom is een bezichtiging meer dan waard. Vooral door middel van een rondleiding is dit een interessant uitstapje. Het altaar aan het Oostkoor is van Balthazar Neuman en het is heel harmonisch verbonden met het Romaanse bouwwerk. Ook de moeite waard om te bezichtigen is het nog heel authentieke Westkoor.

Tijdens een verblijf in Worms moet er zeker een bezoek gebracht worden aan het Joodse Kerkhof en “Het Heiliger Sand”. Het is het grootse en het oudste in zijn soort in Europa. Enkele belangrijke Joodse rechtsgeleerden zijn er begraven.

Beschikbare accommodaties

Bij het bezoeken van de stad is het gemakkelijk om er een overnachting te vinden. Er zijn veel hotels in verschillende prijsklassen gelokaliseerd. Op heel wat plekken is overnachten met ontbijt mogelijk. De mensen zijn er gastvrij en het eten en drinken in Duitsland is prima. Tijdens een fietstocht is het er heerlijk vertoeven voor een verblijf van een paar dagen.

Winkelen in Worms

Om te winkelen is Worms een geweldige stad. Er zijn prachtige winkels beschikbaar, maar daarbij ook zeer ruime voetgangerspaden in de binnenstad. Een bezoek brengen aan Wijnwinkel Valckenberg aan de centrale bus parking bij de Dom en de souvenirs winkel bij de Dom zijn zeker aan te bevelen.

Tevens zijn er veel cafés en bars beschikbaar die zeker een bezoek waard zijn. Het is een zeer mooie plaats voor een bezoek tijdens een fietstocht. Denk ook aan het fijne nachtleven dat er heerst en de concerten die er te bewonderen zijn. Zeker niet te versmaden zijn de wijnfeesten die meegemaakt moeten worden.

Kaart Worms