Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Bad Hönningen: historie, natuur en cultuur in één

Bad Hönningen is een plaats in Duitsland dat gelegen is tussen Bonn en Koblenz. Het stadje is met zo'n 5.500 inwoners vrij klein. Het ligt aan de over de van de rivier de Rijn en het is een prachtig plaatsje met een rijke historie. Dankzij de nabijgelegen Rijn kunnen druiven hier goed groeien en de plaats staat dan ook bekend om haar wijngaarden. De huizen zijn herkenbaar aan hun gedeeltelijk betimmerde gevels, wat zorgt voor een romantische sfeer in de pittoreske straatjes. Het is een plaats die zich uitermate goed leent voor ontspanning en mooie wandelingen. 

Blik op Bad Hönningen

Een rijke geschiedenis

Bad Hönningen bestaat al ruim een geheel millennium. In 1019 werd de plaats voor het eerst officieel geregistreerd. Het is goed mogelijk om te voet de geschiedenis van Bad Hönningen te verkennen. Loop hierbij langs de historische gebouwen en meerdere kastelen. Met name het Arenfels kasteel is belangrijk voor de regio. Breng ook een bezoek aan de bijzondere Germaanse Limes. De plaats heeft tevens een leuk museum dat gericht is op de lokale geschiedenis. 

Aan de zonnige zijde van de Rijn

Bad Hönningen heeft een zeer gunstig klimaat. Dit komt door drie factoren: de Rijn, de ligging ten opzichte van de zon en de heuvelachtige omgeving. De plaats ligt in een vallei en is daardoor zeer geschikt voor wijngaarden. Deze regio heeft veel te bieden op het gebied van ontspanning, wandelingen, fietstochten en gastronomie. Er zijn meerdere gezellige pubs en restaurants te vinden. 

Terrasjes in Bad Hönningen

Wandelingen en fietstochten

In Bad Hönningen zelf is het al heerlijk wandelen. Tijdens een wandeling door de romantische straatjes, kan er genoten worden van de verschillende, historische panden. De oever van de Rijn biedt een uitstekende wandelroute. Een stukje de stad uit is er ook meer dan genoeg te zien op een wandeltocht, zoals de kastelen en wijngaarden. Overigens zijn er ook veel mogelijkheden om te genieten van een fietstocht. Er zijn dan ook verschillende uitgestippelde routes waaruit gekozen kan worden, zoals de Limesfietsroute.

Zwemmen in het licht van de volle maan

Een bezoek aan het prachtige thermaal bad is een must als de regio bezocht wordt. Kristall Rheinpark Therme biedt heerlijke baden, een sauna en een wellness area. Zeer bijzonder is het zwemmen in de maneschijn. Dit kan iedere maand bij volle maan tot tien uur 's avonds. De Rheinische Karnevals Saunanacht is de officiële opening van het seizoen.

Kaart Bad Hönningen