Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Bad Salzig

Bad Salzig

Bad Salzig is één van de 10 lokale districten van de stad Boppard en bezit ongeveer 2600 inwoners. Vanaf 1 januari 1976 behoort ze tot Boppard. Voordien was dit een zelfstandige gemeente. De stad zou al bestaan sinds de Romeinse tijd. Ze is dan ook gelegen aan een historische, Romeinse weg. In 1859 werden er in de rivier de Rijn twee mijlpalen uit de Romeinse tijd ontdekt. Momenteel zijn deze te bezichtigen in het museum van Bonn.

Een kuurpark met geneeskrachtig water

In 1907 werd in Bad Salzig een kuurbedrijf geopend. De zoute-zwavelhoudende bronnen waren al van in de 18e eeuw bekend. Echter was Theodor Hoffmann, de eigenaar van deze plaats sinds 1899, de eerste persoon die erin slaagde om het warme water op te boren. Na meerdere inspanningen lukte het hem om het warme thermaal water te bereiken op een diepte van 449 meter! Deze ontdekking was erg belangrijk voor de stad. Dit is ook de reden waardoor er in 2003 een monument werd opgericht ter nagedachtenis van Theodor Hoffmann.

Het voorvoegsel "Bad" werd pas in het jaar 1925 aan de benaming Salzig toegevoegd.

Het kuuroord en de Leonorenbron

De Leonorenbron is koolzuurhoudend en geneeskrachtig. Vroeger werd het gebruikt voor drinkmedicatie. De Leonorenbron levert 3000 liter water per uur! Het historische badhuis behoort nog steeds tot het kuuroord. Het bronwater kan er door bezoekers uitgetest worden.

Van rode en witte wijnen naar kersenteelt

In de 18e eeuw werden er in Bad Salzig witte en rode wijnen geproduceerd. In die tijd stonden er zo'n 400 000 wijnstokken! Jammer genoeg kreeg de stad te maken met de druifluis, waardoor de wijnproductie er fout liep en dit nooit meer hersteld kon worden. Momenteel wordt de focus er gelegd op de kersenteelt, wat uiteraard een toeristische trekpleister geworden is. Gezellige wandelingen tussen de kersenbomen, door de kersenboomgaarden, zijn er aan te raden.

Andere bezienswaardigheden in Bad Salzig

De Sint-Egidius kerk is een rooms-katholieke parochiekerk die deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. Deze kerk werd genoemd naar de heilige Egidius, één van de Veertien Heilige Helpers. De Mariaklok die er in 1471 geplaatst werd, hangt er nog steeds! Ook het orgel is er al zeer oud, namelijk van het jaar 1715. Binnenwandelen in deze kerk is dus zeker een must tijdens een vakantie in Bad Salzig! Buiten deze kerk zijn ook de monumentale pastorie en de olijfberggroep uit de 16e eeuw te zien. Bij deze olijfberggroep staat ook het beeld van een knielende Jezus op een rots en de beelden van de drie apostelen Petrus, Jacobus en Johannes.

Het oude spoorwegstation van Bad Salzig is momenteel een streekmuseum.

Hotels in Bad Salzig

Verblijven is mogelijk in:

  • Park Hotel Bad Salzig & Park Villa (4 sterren)
  • Zur alten Post (2 sterren)
  • Hotel Apostelhof (2 sterren)
  • Rhine Hotel

Tevens kent de stad uitstekende restaurants met heerlijke gerechten!

Kaart omgeving Bad Salzig