Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Braubach, ontwaken in een andere wereld!

Het plaatsje Braubach ligt in het romantische Rijndal en het is een stad vol met geschiedenis. De stad heeft een middeleeuws karakter en de nodige flair. Braubach is omgeven door wijngaarden en rozentuinen. Het ligt zo’n acht kilometer ten zuiden van Koblenz, aan de rechteroever van de Rijn. Boven deze stad uit zijn indrukwekkende torens en kastelen te zien. De stad is tevens doorweven met kronkelende straatjes, waar winkelen een totaal andere ervaring wordt. 

Blik op Braubach

Sinds de negentiende eeuw werd deze stad belangrijk voor het toerisme. Voordien dankte de stad zijn naamsbekendheid aan de wijn en de mijnindustrie. Braubach is ontstaan in de dertiende eeuw. Graven, aartsbisschoppen en Hessische heersers bewoonden deze stad. Het kasteel Markburg is het symbool van Brauback. Het staat torenhoog op een rotsblok en het kijkt neer op haar onderdanen. Het is en blijft een indrukwekkend kasteel dat door middel van een rondleiding van vijftig minuten de toeristen terugbrengt naar de middeleeuwse levensstijl. 

Dromen, verkennen en ontdekken! 

Voor wandelliefhebbers zijn er talrijke wandelpaden in de omgeving van Braubach. Fietsliefhebbers kunnen één van de prachtige fietsroutes nemen door dit romantische rijngebied. Het plaatsje Braubach heeft nette hotels en comfortabele eethuizen, die ondergebracht zijn in sierlijke vakwerkhuizen. Logeren in een vakantiewoning is ook mogelijk en campings bieden de mogelijkheid aan voor kampeerders met tent, caravan of woonmobiel. Jongeren kunnen gebruik maken van de goedkope jeugdherbergen.

Vakwerkhuizen in het centrum van Braubach

Wandelen, fietsen, klimmen, wintersport en meer

Het gebied rondom deze plaats is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen, rondleidingen door de stad, fietstochten, bergbeklimmingen, wintervakanties. De omliggende gebieden kunnen op verschillende manieren verkend worden. Vanuit deze plek kan een vulkaanroute ingepland worden, een kastelentocht langs de Rijn, een bezoek aan middeleeuwse stadjes of spannende fietspaden verkennen met een mountainbike of racefiets. Klimmers kunnen hun hart ophalen aan talloze bergtochten, met een prachtig uitzicht op de Moezel. Fietsers kunnen genieten van de talloze bochten en loops die de mooie fietsroutes herbergen.

Onderdompelen in luxe en gastvrijheid! 

Zelfs in de winter is dit plaatsje een waar winterparadijs vanwege het langlaufen, skiën of de romantische winterwandelingen die ondernomen kunnen worden om dit rivierenlandschap te verkennen. Dit skigebied geeft absolute sneeuwgarantie, is voorzien van moderne liften en gondels en het sportaanbod in de skischolen is groot. Ook nachts is skiën mogelijk en de keuze uit verschillende pistes is groot. Arrangementen zijn vanuit elk hotel te boeken, zoals een skischool voor beginners of kinderen. 

Lekker eten in een vriendelijke omgeving

De gastvrijheid in deze stad is uitstekend en vriendelijkheid staat bij het volk voorop. Ook voor de innerlijke mens wordt in dit plaatsje goed gezorgd. Bij bakkerij Maass verkopen ze heerlijke, vers gebakken broodjes en bij pizzeria ijssalon Laguna is het mogelijk om een overheerlijke pizza te eten, of zelfgemaakt ijs. De Duitse Imbiss-Stuben heeft dan weer de mogelijkheid om een heerlijke grillplaat te verorberen, of een kop koffie nuttigen op het gezellige terras. Hotel Bellevista neemt zelfs huisdieren op en ook liefhebbers van de Vietnamese keuken komen in deze stad aan hun trekken.

Kaart Braubach