Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Erbach

Erbach im Odenwald

Erbach is de Duitse provinciehoofdstad van de Odenwaldkreis in de deelstaat Hessen. Het is 61,53 km² groot en er zijn iets minder dan 13500 inwoners. De stad is 200 tot 560 meter boven de zeespiegel gelegen.

Erbach grenst in het noorden aan de stad Michelstadt, in het oosten aan Kirchzell (landkreis Miltenberg in Beieren), in het zuiden aan de gemeente Hesseneck en de stad Beerfelden en in het westen aan de gemeenschap van Mossautal (alle drie in de Odenwaldkreis gelegen). Een voor 2009 geplande fusie met de naburige stad Michelstadt werd er verhinderd door een referendum in november 2007.

Ontdek de verdeling van Erbach

De provinciehoofdstad Erbach bestaat uit meerdere delen, waaronder:

 • Bullau (gehucht Eutergrund )
 • Dorf-Erbach (gehucht Habermannskreuz)
 • Ebersberg
 • Elsbach
 • Erlenbach
 • Ernsbach
 • Kernstadt Erbach
 • Erbuch
 • Günterfürst
 • Haisterbach (gehucht Marbach)
 • Lauerbach
 • Weiler Rossbach
 • Schönnen

Bij een vakantie naar Erbach kunnen al deze plaatsen ontdekt worden!

Appartementen en hotels in Erbach

Bij een vakantie naar Erbach is het mogelijk om te kiezen uit verschillende hotels en appartementen om te verblijven. Wel zijn er meer appartementen dan hotels beschikbaar. De accommodaties die aan te raden zijn om te boeken, zijn: appartement Albert, appartement Ferienwohnung Sweta, appartement Ferienwohnung Ottlinger, appartement Lendvay, appartement Ferienwohnung Kramer, appartement Lauerbacher Hof, appartement Ferienwohnung Jordan, appartement Landhaus Gisela - Ferienwohnung Odin, appartement Ferienwohnung Schwarz, appartement Ferienhaus Walther, appartement Ferienwohnung am Wald, appartement Ferienwohnungen Elsbacher Hof, appartement Ferienwohnung Lendvay, appartement Ferienhaus Müller, appartement Erbacher Wasserhaus, 3 sterren Hotel Wappenstube, 3 sterren Hotel Zur Linde, 3 sterren Hirsch Gasthof, 3 sterren Kögel, 3 sterren Am Zehntstadl B&B en Ferienwohnungen Harling.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Erbach

Een bezoek aan Erbach moet goed voorbereid worden. Uitstappen naar nabijgelegen dorpen en steden zijn zeker aan te raden, maar ook in Erbach zelf zijn er mogelijkheden om te doen. Een wandeling langs het prachtige meer Marbacher-Stausee is, in combinatie met een picknick, zeer gezellig en ontspannend om te ondernemen!

Schloss Erbach

Een bezoek aan Schloss Erbach is leuk om te doen. Ook al stamt een deel van Schloss Erbach af uit de middeleeuwen, toch is het nog steeds goed onderhouden. In het begin van de 18e eeuw werd dit kasteel gedeeltelijk verbouwd. De ligging ervan is op een centraal plein in Erbach. Het kasteel behoort tot een belangrijke familie, maar zij stellen het gebouw wel open voor het publiek via rondleidingen en vrije bezoeken. De antiekverzameling van graaf Franz I is er te bewonderen. Ook is er een unieke collectie te zien met geweien van herten en reeën die zelf geschoten werden door de graaf. Tevens zijn er heel wat riddergewaden te ontdekken.

Deutsches Elfenbeinmuseum

Dit museum is een Duits ivoor museum. Er kunnen rondleidingen gevolgd worden waarbij de gids meer vertelt over oude ambachten en ivoor in het algemeen.

Koziol Glücksfabrik

Iedereen die houdt van de Koziol producten, moet zeker een kijkje nemen in deze fabriek. Voor de liefhebbers zijn er goedkopere producten te koop in het speciale outlet gedeelte van deze Koziol fabriek.

Wijn proeven en lekker eten

Ook in Erbach zijn meerdere wijnbars om te genieten van een heerlijk glas Duitse wijn. Enkele wijnbars en restaurants die geliefd zijn, zijn: Weingut Von Oetinger, Weinladen Draiser Hof - Weingut Baron Knyphausen, Weingut Wolfgang Crass, Weingut Heinz Nikolai en Weingut Heinz Lebert.

Kaart omgeving Erbach