Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Fietsen met een geweldig uitzicht!

Per fiets langs de Rijn

De prachtige rivier de Rijn loopt door Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk. Het is niet zomaar een rivier, want het is de meest romantische rivier ter wereld. Met tal van zijrivieren is dit de mooiste rivier om te verkennen met de fiets. Fietsen in de Romantische Rijn voert je langs tal van bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Keulen. Dit is het hoogste kerkgebouw in Europa. Ook fiets je langs bronnen met heilzaam water en langs de welbekende dijk uit de negentiende eeuw de Duitse Hoek. 

De rivier de Rijn is één van de langste rivieren ter wereld, met tal van fietspaden die je langs allerlei prachtige rivierdalen leiden, of langs gigantische bergen. Verschillende parcours lopen tot aan de Bodensee, zoals het Bodenmeer fietspad. Vanwege het ruige landschap, de steile wijngaarden en legendarische ruïnes is fietsen in de Romantische Rijn aanbevolen.

Omarm de romantische heuvels tijdens het fietsen!

Duitsland heeft een uitgebreide fietsenroutenetwerk met regio fietsroutes die leiden naar natuurlijke en culturele schoonheden aan beide zijden van de Rijn. Er zijn heel wat bezienswaardigheden te ontdekken als er gefietst wordt in de Romantische Rijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Romeinse wortels uit de Middeleeuwen, de goed bewaarde middeleeuwse huizen en kastelen of museums. 

Het welbekende Rijn fietspad strekt zich uit van Rotterdam tot in Zwitserland en is in totaal twaalfhonderd kilometer lang. Het is de premium fietsroute die langs oude kastelen loopt, imposante kliffen en steile wijnbergen. Kasteel Stolzenfels ligt aan de linkeroever van de Rijn. Het is zeer zeker een bezichtiging waard vanwege de kasteeltuin, muurschilderingen en de prachtige ridderzaal. 

De Loreley is een bijzondere attractie. Je fietst er naartoe en leert meer over deze mythe en legende die op een rots zit en uitkijkt over de Rijn. Je kan naar het bezoekerscentrum gaan en het museum bezoeken. Er worden zelfs popconcerten gegeven. De Rheingau is een schilderachtige streek aan de rechteroever van de romantische Rijn met wijn producerende dorpjes. 

Fietsen om je ziel te voeden!

Het gehele Rijngebied is voor fietsers zeer aantrekkelijk vanwege de musea, de keizerlijke kathedralen, de pittoreske dorpjes en de goede kwaliteitswijn die je bij een wijnproeverij kan ervaren. Het is leuk om te fietsen langs vakwerkhuizen met bloemrijke vensterbanken en genieten van een heerlijke Elzasser wijn tijdens de pauze van een fietstocht. Fietsen door prachtige bossen die ontspannend werken op lichaam en ziel is tevens mogelijk in deze regio. 

Ervaren fietsers kunnen meerder dag etappes doen. Al met al vanwege het uitgebreide fietsroutenetwerk langs de Rijn, kunnen er gevarieerde en boeiende dagtochten gepland worden. Om uit te rusten is overnachten mogelijk in één van de gezellige pensionnetjes, zodat fietsen de volgende dag weer fris en vrolijk verder kan!