Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


De populaire vakantieplaats Remagen

Deze oude Duitse stad zit vol met geschiedenis en ligt ongeveer een uur verwijderd van Keulen, aan de linkerkant van de oever van de Rijn. Het Romaanse en middeleeuwse verleden is goed terug te zien in de oude binnenstad en ook de ruïnes van de Romeinse Castell getuigen daarvan. De stad is vooral bekend vanwege de laatste intacte brug over de Rijn, de Ludendorff brug die de Duitsers gedurende de Tweede Wereldoorlog niet vernietigd kregen. 

De stad is centraal gelegen en biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, maar ook aan excursies naar bestemmingen rond Remagen. In het centrum bevinden zich een chique wandelpromenade, winkels, interessante cafés en typisch gezellige pubs. Er zijn kleien straatjes met oude Romeinse namen en ook vadertje Rijn kijkt mee. 

Remagen

Prachtige bezienswaardigheden 

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn wel de kerk Saint-Apollinaire, de kerk van Sint Peter en Paul, kasteel Marienfels, kasteel Ernich en het Rolandseck museum met hedendaagse kunst. Het oude treinstation dateert uit 1985 en werd meerdere malen gerenoveerd. Het klassieke stadhuis met aan de voorkant de Marie Fontein uit de twintigste eeuw, is een mooie achtergrond om prachtige foto’s te maken. 

Heerlijk slenteren is een must langs de bezienswaardige vakwerkhuizen waar er in het bijzonder aandacht gegeven wordt aan het Tudor stijl huis, een monumentaal pand. De Apollinariskerk is een neogotische kerk met fresco’s waar eind juli altijd een bedevaart plaatsvindt. Midden in de oude stad Remagen bevindt zich de Historische Driehoek, een kunst en culturele wijk. 

Musea en activiteiten

Tal van musea zijn in Remagen het bezichtigen waard, zoals het Romeinse Museum met grafgiften, munten en inscripties, of de kerk van Sint peter en Paul die al vijfhonderd jaar oud is. De torens van het Peace Museum uiten zich ver boven de stad uit. Dit museum werd opgericht in 1980. Het is gelegen aan de oevers van de Rijn en het herbergt de Romeinse en middeleeuwse geschiedenis van de streek. 

Het gehele jaar door plant de stad activiteiten in. Zo zijn er een wijnfestival, kerstmarkten, stofmarkten en natuurlijk het lentefestival, waarbij de Rijnoever door prachtig vuurwerk verlicht wordt. Rondom de stad ligt een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden met korte, lange en uitdagende routes. 

Gastronomie en verblijf

De Apollinaris kelder is een prestigieus hotel op de Rijnpromenade. Het staat bekend om zijn grote wijnkelder waar miljoenen liters wijnen worden opgeslagen. Aan hotels ontbreekt het de stad niet, ook campings, pensions en privé accommodaties zijn er aanwezig. Voor overheerlijke koffie zijn er de koffiehuizen en cafés beschikbaar, voor een drankje en hapje de bars en restaurants. 

Leuke excursies en uitjes

Langs de rivier heeft de stad een lange promenade vol met excellente restaurants. Het is mogelijk om er vanaf de boulevard een veerboot te nemen om de oevers van de Rijn te verkennen. De Rijnpromenade biedt een prachtig uitzicht op kasteel Marienfels, Huis Ernich en andere bezienswaardigheden. Tevens is het mogelijk om de Duitse Vulkaanroute te bewandelen. Ook kan dit per fiets of met de auto verkend worden. Het is een culturele, geologische en historische route rond het thema Eifel vulkanisme. 

Ook voor kinderen is dit oord een ideale vakantieplek, zowel tijdens de zomer, als in de winter. Wintersporter families kunnen het ijsstadion bezoeken. Er kan geschaatst worden, maar ook geskatet. Wie van een uitdaging houdt, kan inline skaten en skiën op de gletsjers. Tien kilometer van de stad vandaan ligt Kletterwald in Bad Neuenahr, het is echt een uitstapje voor de wat oudere kinderen. 

Kaart Remagen