Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Phantasialand Duitsland

Phantasialand Duitsland

Phantasialand is een populair attractiepark van 28 hectaren groot dat gelegen is in Brühl, dichtbij Keulen. Dit park werd als sprookjespark gebouwd in het jaar 1967 in het middenwesten, of beter gezegd de deelstaat Noordrijn-Westfalen, van Duitsland.

Sinds de oprichting van Phantasialand gingen er weinig jaren voorbij dat het park geen nieuwe attracties aanbood. Nieuwe attracties worden er telkens met grote trots geopend. Zo werd één van hun achtbanen zelfs geopend door Michael Jackson! De niet-officiële benaming van deze attractie werd dan ook niet voor niets "The Michael Jackson Thrill Ride" genoemd. Om plaats te maken voor nieuwe attracties, worden er wel eens andere attracties afgebroken.

Een populair pretpark in Duitsland

Dat Phantasialand erg populair is, is te zien aan de bezoekersaantallen van het park. Gemiddeld ontvangt dit pretpark elk jaar net geen 2 miljoen bezoekers. Niet alleen geeft dit bezoekersaantal weer dat het zeer populair is, maar ook zorgen bepaalde peilingen hiervoor. Zo staat Phantasialand op plaats 12 van de meest populaire pretparken in heel Europa!

De populariteit van dit park is mede te danken aan de unieke attracties. Zo pakte Phantasialand als eerste pretpark in Europa uit met de Talocan. Dit is de eerste, omgekeerde topspin van heel Europa.

44 attracties en leuke shows voor een geslaagd dagje uit!

Het park telt 44 attracties, waaronder 6 achtbanen, 3 darkrides en 3 waterattracties. Alle attracties zijn ondergebracht in een bepaald gebied. Dergelijk gebied is namelijk gebaseerd op een thema. De thema's die te vinden zijn bij Phantasialand zijn:

  • Deep in Africa
  • Fantasy
  • China Town
  • Berlin
  • Mexico
  • Mystery
  • Wuze Town (een onderdeel van het themagebied Fantasy)
  • Klugheim (een onderdeel van het themagebied Mystery).

Om rustig te genieten, kan iedereen ook terecht bij de leuke shows. De shows zijn zeer aangenaam en worden telkens aangepast aan het seizoen. Zo zijn er tijdens de wintermaanden shows op het ijs te zien. In de winter is het park tijdelijk gesloten, maar het hotel en de restaurants blijven wel geopend. Ook kunnen er in deze periode nog steeds shows bijgewoond worden!

Phantasialand is gemakkelijk bereikbaar

Het attractiepark ligt vlak over de grens met Duitsland en is gemakkelijk bereikbaar. Zowel met de trein, als met de wagen kan dit park bereikt worden. Wie met de trein reist, kan de shuttlebus nemen naar het pretpark. Iedereen die met de auto komt, kan zich parkeren op één van de drie parkings die aan Phantasialand verbonden zijn. Sommige reisbureaus bieden een trip met de bus aan naar Phantasialand.

Geweldige attracties voor jong en oud

In Phantasialand zijn geweldige attracties te vinden geschikt voor jong en oud. Het is misschien wel het leukste pretpark van Duitsland.

Attractiepark Phantasialand

Kaart Phantasialand