Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Assmannshausen

Assmannshausen

Assmannshausen is een deelgemeente van Rüdesheim am Rhein. Wijnliefhebbers zijn aan het juiste adres in deze gemeente, want ze staat namelijk bekend voor haar uitstekende rode wijn (Assmannshäuser Rote). Het bekendste wijnbouwgebied van Assmannshausen is de Höllenberg. Het spreekt dan ook voor zich dat deze gemeente bekend is geworden door de combinatie van de wijnbouw en het toerisme. Vroeger stond deze gemeente ook bekend als kuurgemeente, maar op heden is dit helaas niet meer zo. Wel zijn er in de buurt kuurgemeenten te vinden. Assmannshausen is gelegen tegen de steden Rüdesheim en Lorch. Ook is de gemeente Aulhausen dichtbij gelegen.

Lekker eten en drinken in Assmannshausen

Iedereen die op vakantie gaat, wilt ook wel genieten van lekker eten en drinken. Dat kan in deze gemeente. Hier volgen enkele goede restaurants waar heerlijke streekgerechten te vinden zijn:

  • Restaurant Schon
  • Alte Bauernschanke
  • Restaurant Zum Anker
  • Restaurant 2 Mohren
  • Germania Restaurant
  • Strausswirtschaft Weingut Robert Koenig

Uiteraard kan er ook geproefd worden van deze lekkere streekwijnen! In deze gemeente betekent dat vooral rode wijnen. Verblijven kan er in Krone Assmannshausen, Pension Johanna, Pension Milberg of in appartement Eismauer Suite.

Wat te doen in Assmannshausen

Zoals overal in Duitsland, kunnen er in dit gebied leuke wandeltochten gemaakt worden. Ook fietsliefhebbers zijn er aan het juiste adres. In Assmannshausen is echter ook een stoeltjeslift die genomen kan worden om de top te bereiken. Eens de top bereikt te hebben, is ontspannen in hotel-restaurant Jagdschloss Niederwald een aanrader! Ook is er een prachtig uitzicht over de rivier de Rijn te bewonderen.

Het centrum van Assmannshausen is ook heel gezellig om door te wandelen. Er zijn veel oude, typisch Duitse gebouwen te zien, die dateren uit de 15e of de 16e eeuw. Wat een aanrader is, is een bezoek aan de gemeente Rüdesheim am Rhein, waarvan Assmannshausen deel uitmaakt. Winkelliefhebbers kunnen het beste naar Wiesbaden rijden, zo'n 30 kilometer verderop. Daar is het namelijk heel gezellig om te shoppen! Ook is Wiesbaden ideaal om de kuuroorden te bezoeken.

Een bezoek aan Burcht Rheinstein

Dichtbij Assmannshausen, in Trechtingshausen, ligt Burcht Rheinstein. Dit kasteel werd rond de 14e eeuw gebouwd en is aan de andere kant van de rivier De Rijn gelegen. Ze is per veerboot bereikbaar. Een bezoek aan Burcht Rheinstein mag niet ontbreken tijdens een vakantie in deze streek,

Kaart omgeving Assmannshausen