Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Lorch een mooie stad in Duitsland

Lorch is een stad in het Duitse Hessen. Het telt ongeveer 4000 inwoners en heeft een oppervlakte van 54 vierkante kilometer. Deze plaats is een bezoek dubbel en dik waard is, want dit is een mooie stad met veel bezienswaardigheden.

Lorch aan de Rijn

Wat te doen in Lorch

Het hele jaar door zijn er in Lorch aangename concerten, tentoonstellingen, feesten en manifestaties. De bezoekers die er komen, worden telkens verrast door het gastronomische gebeuren. Er zijn eenvoudige wijnhuisjes gelokaliseerd, maar ook grote wijnwinkels, wijnkelders en wijnproeverijen. Tevens zijn er geweldige restaurants waar er heerlijk gegeten kan worden en mooie terrassen en cafés om een gezellige tijd te vertoeven.

De stad al wandelend ontdekken

Om de stad beter te ontdekken, is het doorwandelen ervan een vereiste. Er moet vooral gewandeld worden om de 32 enge, middeleeuwse steegjes met poortbogen te bezichtigen. Ook alle hoeken en nissen zijn zeker het bekijken waard. Tijdens het wandelen passeren er verschillende vakwerkhuizen, het leprozenhuis met de ronden toren, het stadhuis en de kerk. 

Lorch heeft een bewogen geschiedenis die zeker te ontdekken valt wanneer er een paar dagen wordt rondgewandeld. Deze stad op één dag bezoeken en bezichtigen is te veel van het goede. Behalve de rust die er gevonden kan worden, is er ook voldoende ontspanning mogelijk. Zo zijn er machtige vestigingstorens en -muren te aanschouwen. Er komen veel toeristen naar Lorch. Dit niet alleen voor de bezienswaardigheden, maar ook omdat het de stad van de wijn is.

Het Hilchenhaus

Een zeer mooi en markant bouwwerk is het Hilchenhaus. Het ligt direct aan de Rijn. Dit gebouw stamt uit de 16e eeuw. 

Parochiekerk Sint Martin

Er is een bijzondere bezienswaardigheid die zeker niet gemist mag worden, namelijk: de parochiekerk Sint Martin. Deze kerk heeft het grootste altaar in houtsnijwerk van Duitsland en dateert uit 1483. Ook het Robert Struppman museum is een bezichtiging waard. Er staan veel sacrale sculpturen.

Accommodaties in Lorch

Bij een bezoek aan de stad is het vrij eenvoudig om er te overnachten. Er zijn meerdere mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er een appartement te huren, of om er in een hotel te verblijven. Wanneer dat te kostbaar is, kan er ook een overnachting met ontbijt in een huis geboekt worden. Er zijn dus mogelijkheden genoeg en de prijs en accommodatie zijn daarbij zelf te bepalen.

Lorch is dus duidelijk een bestemming die zeker bij een tocht door Duitsland bezocht moet worden. Het is er mooi, gezellig en er is veel vertier.

Kaart Lorch