Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Cruisetochten in de Romantische Rijn

Cruise over de Rijn
Een onvergetelijke cruisetocht maken langs de Rijn en meegevoerd worden aan boord van een luxe cruiseboot, dat is een echte aanrader. Het is de manier en gelegenheid om Duitsland te ontdekken, want een riviercruise over de Rijn kan in ieder jaargetijde. De Rijn, tevens de langste rivier van Europa, stroomt door heel Nederland en binnen een paar uur varen komt Rijndal in Duitsland al in zicht. Het Rijndal heeft ontzettend veel bezienswaardigheden te bieden en vanaf een cruiseboot is de beleving nog intenser.

Bingen en Koblenz

Het mooiste gedeelte van een cruise in de Romantische Rijn ligt tussen Bingen en Koblenz. De rivier baant zich hier in vele bochten door het leisteen gebergte gebied. Dichte loofbossen hebben zich bovenop de steile oevers gevestigd en er staan prachtige wijngaarden tegen de helling. In de inhammen die erg smal zijn, staan oude vakwerkhuizen en kerktorens. Op de steile rotsen en hellingen houden burchten de wacht. Bij de burchten moest vroeger tolgeld betaald worden. Bekijk de schilderachtige dorpen van Bingen en Koblenz, waar het kasteel de Deutsche Eck staat. Vergeet niet het eveneens pittoreske Rüdesheim en Boppard te aanschouwen.

Langs de Loreley

Het hoogtepunt van een cruisetocht in de Romantische Rijn is als het cruiseschip langs de Loreley vaart. De rots is omgeven door romantiek en liefde. Vele verhalen over sagen, mythes en legendes doen sprookjesachtig aan, maar is in deze omgeving goed te voelen, doordat de bewoners van de Rijn er mooie uitvoeringen van maken. Het ene na het andere kasteel, middeleeuwse kerken, bijvoorbeeld de Burg Rheinfels duiken op tijdens het maken van een cruise.

Ludendorffbrug in Remagen

71 jaar geleden lukte het de Amerikanen om de brug over de Rijn bij Remagen te veroveren. De Ludendorffbrug is het bezoeken langs de Rijn meer dan waard, omdat deze spoorbrug ongeschonden de Tweede Wereldoorlog doorstond en tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd. Dit monument vertelt de geschiedenis van lang geleden, maar zal nooit worden vergeten. Een cruise langs de Rijn brengt mensen op indrukwekkende wijze langs de mooiste en belangrijkste monumenten.

Luxe en comfort op een cruiseboot

Op een boot ziet en beleeft men van alles. Ervaar het zeker zelf eens om meegevoerd te worden langs de vele bezienswaardigheden. In plaats vanuit een hotel erop uit te trekken, is er van alles voorzien op een cruiseboot. De schepen zijn altijd voorzien van een onderkomen waarbij de luxe van een cruisebeleving niet ontbreekt. Tijdens een cruise in de Romantische Rijn kan men