Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Rhein in Flammen - vuurwerkspektakel langs de Rijn

Rhein in Flammen

Rhein in flammen, of vrij vertaald "Rijn in vlammen" is een groot vuurwerkspektakel dat jaarlijks in de mooiste delen van het Rijngebied doorgaat. Dit is echter niet zomaar een vuurwerkspektakel, want dit is het oudste en het grootste dat er in Duitsland bestaat! Vakantiegangers die van het Rijngebied houden, moeten het zeker eens meegemaakt hebben. Ook is dit ideaal voor het maken van een romantische trip! De mooie, natuurlijke omgeving aan het water geven, samen met de verlichte kastelen, een erg romantische indruk bij dit vuurwerkspektakel.

30 jaar vuurwerk aan de Rijn

Dit vuurwerkspektakel gaat al meer dan 30 jaar door! In 2016 werd de dertigste verjaardag van het evenement gevierd. Wel bestaat het vuurwerk in Duitsland al meer dan 200 jaar, want ter ere van Keurvorst Johann-Philipp von Walderdorff werd in het jaar 1756 al vuurwerk ontstoken. Het is een ware traditie, waaruit dit evenement uiteindelijk ontstond.

Vuurwerkspektakel langs de Rijn

Een fantastisch schouwspel aan de Rijn

Er bestaat geen twijfel over het feit dat dit een fantastisch schouwspel is. Niet alleen wordt er vuurwerk afgestoken, maar ook zijn er prachtige shows die doorgaan en liggen er tientallen versierde schepen op het water. Ook mag het Bengaals vuur niet vergeten worden!

Vaak keren toeristen die het spektakel gezien hebben nadien nog een keertje terug. Het is dan ook meer dan begrijpelijk dat er jaarlijks tienduizenden toeristen naar het Rijngebied afzakken om het schouwspel te bewonderen.

Rhein in flammen: locatie en data

Het evenement wordt geopend door een spectaculair openingsvuurwerk in één van de steden aan de Rijn. Nadien gaan er in verschillende steden aan de Rijn vuurwerkshows en andere activiteiten door. De schepen die voor dit evenement versierd zijn, leggen een route op het water af die langs de verschillende steden varen waar de vuurwerkshows uitgevoerd worden. Afhankelijk van de stad waar het evenement plaatsvindt, gaat het openingsvuurwerk van start tussen 20u30 en 22u00.

Rhein in flammen gaat jaarlijks door op bepaalde dagen tussen mei en oktober. Dit jaar gaat het vuurwerkevenement door:

  • in Bonn op 6 mei 2017
  • in Rüdesheim Bingen op 1 juli 2017
  • in Spay Koblenz op 12 augustus 2017
  • in Oberwesel op 9 september 2017
  • in St. Goar St. Goarshausen op 16 september 2017

Dit vuurwerkspektakel is ideaal voor elke vakantieganger die een uniek en bijzonder evenement wilt meemaken. Ontdek er een feestelijk, verlichte vloot die omgeven wordt door magisch, rood vuur. Het is ongetwijfeld een romantische en onvergetelijke ervaring voor het hele gezin, maar ook voor koppels en andere geïnteresseerden!