Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Oberwesel

Oberwesel is rijk aan legendes en verhalen, zoals het verhaal over de wijnheks. Deze wijnkoningin, zoals zij ook genoemd wordt, wordt gekozen en ingehuldigd met allerlei spreuken. Deze koningin behoedt voor een goed glas wijn. Zo is er ook de legende van het hoefijzer en menig vakwerkhuis heeft daarom ook een hoefijzer aan de gevel hangen. 

Oberwesel

Een vakantie in Oberwesel

Dit prachtige gebied in het Midden Rijndal is uitermate geschikt om te wandelen of te fietsen. De welbekende Rheinburgerweg en Rheinsteig zijn prachtig om te verkennen. Ontdek de vestingstad Oberwesel, door de stadsmuren te bezoeken en terug te reizen naar de middeleeuwen met een prachtig uitzicht op de stad. Het culturele landschap van het Rijndal wordt beschermd door UNESO. Kilometers lange veilige wandelpaden, gevarieerde routes, spectaculaire uitzichten door de steile wijnbergen en paden midden door de natuur kenmerken dit gebied. 

Prachtige bezienswaardigheden

De stadsmuur van deze gemeente kan betreden worden, want ze is opengesteld voor het toerisme. Kasteel Schonburg ligt op een beboste heuvel. Iedereen die van romantiek houdt, moet dit kasteel zeker bezoeken. In het Castle hotel, dat gevestigd is in het kasteel zelf, is het mogelijk om te dineren en te overnachten. 

De lievevrouwenkerk heeft geometrische vormen en is rijk aan kunstwerken uit de gotische tijd. De Martinskerk dateert dan weer uit de Frankentijd en is een Romaanse kerk met unieke muurschilderingen die de aandacht verdienen. De Moeder Rosa Kapel is gebouwd op de oude stadsmuren die 1300 jaar oud zijn. Deze kapel was oorspronkelijk een ziekenhuis. Het Minorietenklooster is een gotische kerk van de Franciscaner orde en bood onderdak aan daklozen.

Musea en kunst

Het stadsmuseum bevindt zich in een oud herenhuis uit de negentiende eeuw en spreidt zich uit over vier verdiepingen. Het Meteorite museum laat alles zien over meteorieten en een pronkstuk van dit museum is de Campo del Cielo van 43 kilogram zwaar. Zo is er ook een bakkerij museum, waar alles te zien is van bakkunsten aan het begin van de negentiende eeuw. Het Turm museum vertelt alles over de stad zelf. Ook is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het tweehonderd jaar oude vakwerk filmhuis Günderrode. 

Vertoeven in Oberwesel

Oberwesel maakt elke vakantie tot een onvergetelijke tijd. Er zijn meerdere accommodaties beschikbaar, zoals campings, hostels, vakwerkhuizen, pensions, jeugdherbergen en hotels. Jongeren kunnen er terecht op de campings of in de jeugdherbergen en ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd hier in dit charmante stadje. Heerlijk een biertje drinken in de biertuin, een wijntje in de weinstube of een hapje eten in één van de traditionele restaurants van de stad is gewoon genieten. 

Evenementen in Oberwesel

De wijnboeren organiseren een wijnmarkt waar je kan proeven uit tal van excellente wijnen. Eind november is er een kerstmarkt en in april de Weinhexennacht. Traditiegetrouw op 10 september staat de Rijn weer in brand, door de Nacht der Duizend Vuren. Vlak na de middag opent de traditionele wijnmarkt, vanaf vijf uur in de avond verzamelen alle schepen zich op het water met hun punt richting de wereldberoemde Loreley en klokslag half tien begint het daverende spektakel van vuurwerk. Daarna zal de stad sfeervol verlicht worden en over het Rijndal klinkt unieke muziek, een absolute aanrader om mee te maken. 

Kaart Oberwesel