Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Lorelei in de Romantische Rijn

Lorelei rots

Veel mensen die het plaatsje Sankt Goarhausen bezoeken, krijgen het verhaal over de eeuwenoude legende 'Maagd van de Lorelei' te horen. De mooie sirene verleidde de schippers met haar behekste, zoete gezang, zodat hun schepen vergingen. Vandaag de dag staat er een standbeeld van de sirene aan de voet van de rots. Het echte verhaal is dat er inderdaad veel schepen vergingen, omdat de Rijn 25 meter diep en 113 meter smal was en er een gevaarlijke stroming voer. Vandaag de dag is er nog steeds een gevaarlijke stroming, maar zijn er meer veiligheden aangebracht, door gevaarlijke brokken van de rots in zee te verwijderen.

Romantiek aan de Lorelei

De mooiste en toch wel romantische bezienswaardigheid van de Rijn is de Loreley. Deze rots van 132 meter hoog voert iedere bezoeker in extase en ligt nabij het stadje St. Goarshausen. Op het plateau van deze rots liggen het bezoekers centrum en het prachtige Berghotel Auf Der Lorely, waar iedereen kan genieten van het uitzicht op een terras en heerlijk kan eten in het restaurant van het hotel. Er is een openluchttheater en een kampeerterrein, waar men van de natuur geniet en er varen in de rivier de Rijn de hele dag rondvaartboten aan de voet van de rots.

Stedentrip langs de Lorelei per boot of trein

Men zou denken dat op het plateau van de rots, alles is te zien, maar vanaf het water zijn de historische stadjes, burchten en kastelen het beste te zien. Ook zijn de bergen, ruïnes en prachtige wijngaarden het beste per boot te bezichtigen. Het plaatsje St.Goarshausen is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken, maar ligt ook op een wandelroute van 2 kilomter lopen naar de top van de berg. Ieder uur stopt de trein uit Koblenz op het treinstation van het romantische plaatsje.

Aan de overkant van de rivier ligt het stadje St.Goar. Met de veerboot is het makkelijk te bereiken en sommige hotels bieden een mooi uitzicht op de Lorelei. Het mooiste hotel van St.Goar is het viersterrenhotel Romantik Hotel Schloss Rheinfels. Een romantisch verblijf aan de voet van een kasteel is hier mogelijk, wat zeker ook de moeite waard is om te bekijken.

Het is niet voor niets dat dit eeuwenoude, mooie plaatsje in de Romantische Rijn diepe indruk, gezag en respect afdwingt aan iedereen die het komt bezoeken. Het is een plek waar mythes, sagen en legendes leven en men waant zich er in een echt sprookje.

Kaart lorelei