Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Wandelen in de Romantische Rijn

Wandelen langs de Rijn

Tegenwoordig zijn er veel mensen die van een actieve vakantie houden, of vooral ook van de natuur. Er worden dan vaak mooie plekken uitgezocht om een aangename wandelvakantie door te brengen. Wandelen in de Romantische Rijn is een zeer goede mogelijkheid om volop te gaan genieten van dergelijke vakantie. Dit komt onder andere doordat natuur en cultuur afgewisseld kunnen worden tijdens een gezellige wandeltocht.

Al wandelend de steden bezoeken

Tussen Köningswinter en Rüdesheim zijn zeer veel mooie en interessante stadjes te bezichtigen. Uiteraard gaat dit het beste al wandelend. Het is goed om vooraf een route uit te stippelen, omdat er zoveel verschillende wandelmogelijkheden zijn. Wel is het belangrijk dat er niet te veel kilometers per dag afgelegd worden, alsook dat er een strak schema is dat als houvast dient.

Vergezichten en bruggen

Overal zijn er prachtige vergezichten en bruggen te bewonderen. Neem zeker de tijd om alles tijdens de wandeling rustig te bekijken. Er zijn meer dan voldoende slaapplaatsen te vinden waar er genoten kan worden van een overnachting en een heerlijk ontbijt. Dit is natuurlijk enkel nodig indien de wandeling een te lange afstand heeft om terug te keren naar de reeds voorziene accommodatie.

Voor ieder wat wils tijdens een wandeling

Er zijn verschillende mogelijkheden om te bezichtigen tijdens een wandeling. De natuur mag natuurlijk niet vergeten worden, maar ook het museum met informatie over de brug van Remagen is de moeite waard om een bezoek te brengen. Een goede tip om te onthouden, is Linz bezichtigen. Tevens is de sprookjeswereld van Bad Breisig meer dan een bezoekje waard.

De geschiedenis van de Remagen brug

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de Remagen brug de enige brug die nog intact was in deze regio. De brug is ingestort toen de geallieerden deze gebruikten voor de troepentransporten. Sommige pijlers van de brug zijn nog steeds zichtbaar. Er is een museum te bezichtigen die de geschiedenis ervan vertelt.

Het veelzijdige Linz

Wanneer de stad Linz al wandelend ontdekt wordt, zullen de vakwerkhuizen en de middeleeuwse stadsmuren opvallen. Het is mogelijk om er een glasblazerij, een folterkamer en een wapenkamer bezichtigen. Tevens zijn er veel restaurants, met heel wat leuke en gezellige terrasjes. Het is mogelijk om er even te vertoeven en uit te blazen tijdens een wandeltocht. Geniet zeker van deze prachtige plaats als er een tussenstop gehouden wordt!

Een sprookjeswandeling langs de heuvels van Bad Breisis

Bad Breisis is een geweldige plek om heerlijk te wandelen. Er zijn veel prachtige vergezichten. Dit komt onder meer door de mooie heuvels die er zijn. Langs de wandeltocht, door de beboste heuvels, worden 13 sprookjes, legendes en sagen uitgebeeld. Dit is gedaan in huisjes met bewegende en sprekende poppen. Het is dus zeker een unieke en leuke aangelegenheid om door het gebied te wandelen.

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden om te wandelen in de Romantische Rijn. Daarom is het belangrijk om vooraf een goede planning op te maken met de gewenste wandelroute. Eén ding is meer dan zeker: het is een prachtig wandelgebied waar volledig van genoten moet worden!