Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Kaub, een klein plaatsje vol sfeer om tot rust te komen

In dit idyllische dorpje aan de Rijn is het mogelijk om heerlijk tot rust te komen. Kaub is namelijk een klein plaatsje vol sfeer dat middenin de Lorelei gelegen is. Het plaatsje ligt op nog geen vier uur rijden van Utrecht. Door het indrukwekkende heuvellandschap kan iedereen optimaal genieten van een weekend, midweek of week weg naar Duitsland. Het is een prima uitvalsbasis om de mooie regio met haar romantische elementen te bezoeken en er lekker op uit te trekken. Het gebied verkennen is mogelijk met de auto, of lekker actief met de fiets. Het stadje staat niet alleen bekend om haar feeërieke gezelligheid, maar ook om een prachtig kasteel dat een bezoekje meer dan waard is.

Kaub

Publieksrekker Burg Pfalzgrafenstein

Op een eilandje in de Rijn, ook wel Falkenau genoemd, is Burg Pfalzgrafenstein te vinden. Het is een echte publiekstrekker in dit stadje. Begrijpelijk, want het kasteel kan met een gerust hart bijzonder worden genoemd. Het ligt op een grote steen in het water en alleen al daarom is het zicht op Burg Pfalzgrafenstein spectaculair. Waar het in de geschiedenis een tolpunt was voor handel op de Rijn, is het nu een gerestaureerd kasteel waar toeristen graag een kijkje komen nemen. Niet alleen de locatie is namelijk speciaal, ook het kasteel zelf. De toren heeft vijf hoeken en is een echte eyecatcher. Een zes puntige muur omlijst Burg Pfalzgrafenstein. Deze elementen stammen net als de toren uit de 14e eeuw, terwijl de zijtorens en de koepel een paar honderd jaar later aangebracht werden. Tegenwoordig is er in het kasteel een museum te vinden, die de leefwereld uit de 14e eeuw laat zien. Wie het museum wil bezoeken, kan erheen met een veerboot. 

Standbeeld generaal Blücher

In Kaub is een standbeeld te vinden van generaal Blücher, die streed tegen Napoleon Bonaparte in 1815. Op de achtergrond is een prachtig groen landschap te vinden, namelijk het landschap dat zo kenmerkend is voor de streek. De omgeving staat bekend om haar wijnen en de prachtige ranken zijn overal te vinden. 

Diverse kerken

Kaub heeft niet alleen een Romeins katholieke kerk, maar ook een evangelische kerk. Beiden zijn zeker een bezoekje waard.

Een bezoek aan Wiesbaden en Koblenz

Wie er graag op uit trekt vanuit het stadje, kan de trein pakken naar twee interessante plaatsen: Wiesbaden en Koblenz. Dompel je onder in de luxe die Wiesbaden te bieden heeft, of leer van alles over de historische stad Koblenz. 

Kaart Kaub