Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Burchten en kastelen in de Romantische Rijn

In de Duitse regio van de Romantische Rijn zijn zo’n 40 Middeleeuwse burchten en kastelen te vinden! Hier volgt meer informatie omtrent de belangrijkste van deze burchten in dit gebied.

Kastelen en burchten langs de Duitse Rijn

Romantiek in de Romantische Rijn

De Romantische Rijn: dit gebied bestaat echt! Het is een regio in Duitsland, om precies te zijn in de regio Mittelrhein, de Midden-Rijn. Dit deel van de Rijn is te vinden tussen Bingen/Rüdesheim en Bonn. Het wordt ook wel de Romantische Rijn genoemd. Het is een echte trekker voor toeristen, niet alleen vanwege de vele pittoreske, romantische dorpjes die er te vinden zijn, maar ook vanwege de vele eeuwenoude burchten en kastelen die de Romantische Rijn rijk is.

Rheinfels uit het jaar 1245

Neem nu burcht Rheinfels. Het is een echt oud kasteel, dat stamt uit de 13e eeuw, namelijk het jaar 1245. Het is één van de grootste kastelen in het gebied en echt de moeite waard om te bezoeken. Een deel van het kasteel vormt nu een museum en de rest van het gebouw is vandaag de dag een ruïne. Rheinfels kan bezocht worden door het publiek en dat is maar goed ook, want het is één van de hoogtepunten van de burchten en kastelen in de Romantische Rijn!

Rheinstein: UNESCO werelderfgoed

Bij de plaats Trechtingshausen ligt de burcht Rheinstein. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. Na vele jaren van restaureren is de burcht nu helemaal vernieuwd. Niet op een moderne manier, maar juist op een traditionele. Het publiek kan er op bepaalde tijden een kijkje nemen. En dat is de moeite waard, alleen al om de prachtige muurschilderijen en de mooie raampartijen die honderden jaren oud zijn. 

Burg Rheinsteig

Marksburg: uniek en ongeschonden

Bij het plaatsje Braubach is kasteel de Marksburg te vinden. Het is een uniek kasteel, omdat dit het enige kasteel in de regio is dat ongeschonden is gebleven door de jaren heen. De Marksburg heeft enige tijd dienst gedaan als gevangenis en vandaag de dag is het te bezoeken voor het publiek. Dit publiek komt hier graag vanwege de uitstraling van het kasteel. Het ligt namelijk op een berg.

Stahleck: een pareltje

In Bacharach is een jeugdherberg te vinden die in een burcht zit. Het is de burcht Stahleck, die heel lang een ruïne geweest is en die in de 20e eeuw helemaal in oude glorie hersteld is. Het is niet precies bekend hoe oud Stahleck is, maar het vermoeden is dat het gebouwd is in de late elfde eeuw. Hoe dan ook is het een heel oude burcht, met een geheel eigen identiteit. Het is een echt pareltje wat betreft burchten en kastelen in de Romantische Rijn!