Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Sprookjeskasteel Drachenburg en ruïne Drachenfels

Drachenfels

Voor vakantiegangers die Bonn of Keulen bezoeken, is het een leuk idee om een dagje weg te gaan naar Königswinter. Het is gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, aan het vulkanische Zevengebergte. Dit gebergte wordt ook wel het Drachenfels genoemd en is meer dan 25 miljoen jaren geleden ontstaan. Daarmee is dit het oudste gebergte van Europa! Momenteel bestaat het vooral uit:

  • bossen
  • heuvels
  • bergen

Ook worden er wijndruiven verbouwd.

Op het Zevengebergte zijn het sprookjeskasteel Drachenburg en de ruïne Drachenfels gelegen. Het zijn belangrijke, toeristische trekpleisters. Vanuit Bonn en Keulen is het mogelijk om de boot te nemen naar Königswinter. Uiteraard is het ook goed bereikbaar met de wagen.

Het charmante kasteel Drachenburg

Kasteel Drachenburg kan met trots een echt sprookjeskasteel genoemd worden. Het werd gebouwd in 1882 door Baron Stephan von Starter, een succesvolle handelaar. Wat jammer is, is dat deze baron er nooit woonde. De prachtige bouwstijl straalt één en al charme uit. Binnenin het kasteel zijn prachtige muurschilderingen te bewonderen. Drachenburg wordt niet voor niets gezien als het icoon van het beboste Zevengebergte. Omdat dit kasteel elk jaar veel bezoekers ontvangt, zijn er mooie wandelwegen voorzien. Vanaf het kasteel is er een schitterend zicht op de Rijnvallei waar te nemen. Aan de rivier de Rijn zijn op deze plaats verschillende hotels, cafés en restaurants gelegen. Er zijn tevens leuke winkeltjes waar souvenirs gekocht kunnen worden. De oude en smalle straatjes nemen iedereen mee in een gezellige buurt!

Drachenburg voor gezinnen

Gezinnen met kinderen kunnen onbezorgd naar Königswinter gaan, want het kasteel is ook voor kinderen mooi om te zien. Deze uitstap kan gecombineerd worden met een bezoek aan SeaLife en Nibelungenhalle (een reptielen zoo), want ook deze zijn gelegen in Königswinter! Als het mooi weer is, kan iedereen zich ontspannen in het openluchtzwembad, het Lemmerzbad. Het is gelegen in een natuurpark, onder het kasteel.

De legendarische ruïne Drachenfels

Bij een verdere klim naar de top van het Zevengebergte, op een hoogte van 321 meter, is de ruïne Drachenfels te ontdekken. Er zijn meerdere sagen die vertellen dat een draak op deze rots werd gedood door Siegfried, een Duitse epische held. Het zou een dwerg zijn die zich in het gedaante van een draak verschool.

De hoogste berg van Holland

Ook is er nog een leuk weetje omtrent deze ruïne en het gebergte. Omdat er veel toeristen uit Nederland naar deze plek komen, heeft dit de bijnaam: de hoogste berg van Holland, gekregen.

Kaart Drachenfels