Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Zevengebergte

Siebengebirge

Ten Zuidoosten van de stad Bonn en ten Oosten van het stroomgebied van de Rijn is het Siebengebirge (Zevengebergte) gelegen. Dit gebergte wat behoorte bij de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is miljoenen jaren geleden ontstaan en telt meer dan veertig heuvels en bergen. Het over grote deel van het Siebengebirge behoort toe aan het Natuurpark Sevengebergte en is voornamelijk bedekt met bossen. Daarnaast is een deel landbouwgrond en op de stijlere hellingen wordt aan wijnbouw gedaan. Deze hellingen liggen zonnig en houden de warmte langer vast waardoor druiven er goed groeien.

De bekende Rijnstadjes Bad Honnef en Königswinter zijn gelegen aan het begin van het Zevengebergte langs de Rijn. Het zijn beide druk bezochte plaatsen aan de Rijn en lenen zich uitstekend als uitgangspunt voor wandelingen en ritten door het Zevengebergte. Ook de tocht naar de beroemde Drachenfels is vanuit de stadjes te maken. Vanaf de top van deze berg heeft u prachtig uitzicht over het Rijndal en de gebergten erlangs.

 

 

Zevengebergte in de buurt van Bonn

 

Kaart Zevengebergte