Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Bad Honnef

Bad Honnef

Bad-Honnef is een stad in Duitsland dat behoort tot de deelstaat Noordrijn-Westfalen, in de Rhein-Sieg-Kreis. Ze is dichtbij Bonn gelegen. De stad kent iets meer dan 25000 inwoners. Bad-Honnef is gekend als een Duits kuuroord. In het noorden ligt deze stad op de hellingen van de Drachenfels, een onderdeel van het Zevengebergte.

Sinds de jaren 1980 ontwikkelde Bad-Honnef zich tot een belangrijke plaats voor conferenties in Duitsland. Vele federale instellingen bevinden zich in Bad-Honnef. Dit is hiervoor een uitstekende plaats, omdat Bonn er vlakbij gelegen is. De stad heeft de hoogste koopkracht van alle steden in Noordrijn-Westfalen. Ook is het percentage van de miljonairs die er wonen er één van de hoogste in deze deelstaat.

Een minerale bron in Bad-Honnef

Bad-Honnef is de thuisbasis van een minerale bron die de Drachenquelle genoemd wordt. Ze werd ontdekt in het jaar 1897. Deze ontdekking leidde tot Honnef, zoals de stad op dat moment werd genoemd. Na deze ontdekking werd de plaats getransformeerd van een wijnstad naar een kuuroord. Hierdoor werd het voorvoegsel "Bad" met volle eer toegevoegd aan de naam van de stad. Deze minerale bron wordt zowel om te drinken, als om te baden gebruikt.

Hotels in Bad-Honnef

Er zijn meerdere hotels om te verblijven in Bad-Honnef. Sommigen ervan bezitten uitstekende wellness faciliteiten en een zwembad. Hier volgt onze selectie van hotels:

  • Seminaris Hotel Bad Honnef (4 sterren)
  • Avendi Hotel Bad Honnef (4 sterren)
  • Hotel am Markt (3 sterren)
  • Hotel Markt3 (3 sterren)
  • Commundo Tagungshotel Bad Honnef (3 sterren)
  • Wirtshaus Himberg Pension (3 sterren)
  • Weingut und Hotel Haus am Drachenloch (2 sterren)
  • Hotel Weinhaus Hoff

Vakantiehuis Zum Jägerstübchen is tevens een leuk verblijf in Bad-Honnef!

Activiteiten en bezienswaardigheden in Bad-Honnef

Bij een verblijf in Bad-Honnef is het aan te raden om even naar de naastliggende stad Königswinter te gaan. Er is namelijk een prachtig sprookjeskasteel te bezoeken: Schloss Drachenburg. Buiten dit kasteel heeft Königswinter nog een heleboel andere activiteiten en bezienswaardigheden die ideaal zijn voor elke vakantieganger.

Shoppen in Bad-Honnef

In Bad-Honnef is een gezellige winkelstraat die ideaal is voor elke winkelliefhebber!

Wandelen en fietsen

Bad-Honnef is een plaats die heel wat natuur bezit. Het Zevengebergte, de bossen en het water maken het een ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. Er zijn meerdere wandelwegen beschikbaar.

Adenauer Haus

Het Adenauer Haus is een museum dat over het leven van Konrad Adenauer gaat. Dit was een zeer belangrijke politicus die geboren werd in het jaar 1876 en stierf in het jaar 1967. Ook is het erg gezellig om er te ontspannen in de tuin van het museum.

Birkenstock Fachgeschaeft GmbH & Co KG

Iedereen die van de Birkenstock schoenen houdt, moet hier zeker een bezoekje brengen!

Kaart omgeving Bad Honnef