Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Welkom in wijndorp Leutesdorf!

Leutesdorf is niet alleen een stad van de wijncultuur, maar ook is dit een heerlijke, ontspannen vakantieplek waar genoeg te beleven valt. Deze unieke gemeente heeft namelijk tal van mogelijkheden voor de vakantieganger, zoals het bezichtigen van historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. Een culinaire wijnervaring behoort tot de mogelijkheden in één van de wijnhuizen, of op een culinaire wijn boot.

Leutesdorf

Historische bezienswaardigheden

De Bungert Allee dankt zijn naam aan een welbekende componist die in het Bungert huis woonde in het begin van de negentiende eeuw. Het Zolltor werd rond 1638 gebouwd en op de boog is een beeltenis van Sint Lawrence te zien. Met een blauwe dalmatiek en in zijn linkerhand houdt hij een rooster vast. De historische Reinstrasse verbindt de prachtige vakwerkhuizen met elkaar. 

Het meest bekende vakwerkhuis is wel het huisje Spitz. Dit werd gebouwd in de vijftiende eeuw. Een absolute must see is Schloss Marienburg, een oud barok kasteel. Ook de parochiekerk Sint Lawrence is een aanrader om te bezoeken, onder andere omwille van de prachtige fresco’s en een orgel uit 1735. 

Winkelen voor streekproducten

Bloemenhuis Adams is een eigentijdse bloemisterij die nog werkt via een oude ambacht. Een echtpaar bouwde een aantal jaren geleden de voormalige kloostertuin om tot een kleine fabriek waar handgemaakte fruitmarmelades en fruitige azijnen worden gemaakt. 

Gastronomie en overnachten

Om bij te komen van de alledaagse stress is het mogelijk om een weekendje weg te boeken in één van de nette hotels in deze stad. Pensions zijn er ook genoeg, alsook vakantiewoningen, jeugdherbergen en kampeerplaatsen. De campings liggen aan de voet van de bergruïne Hammerstein en het aangename klimaat van de Middelrijn zorgt hier voor een zonnig verblijf.

Heerlijk genieten

Eten en drinken houdt onze ziel bij elkaar en in Leutesdorf worden al deze zintuigen verwend. Lekker dineren op één van de prachtige bergterrassen, vergezeld met een uitstekend glas wijn is gewoon genieten. 

Wijn evenementen

Elk tweede weekend van september wordt het traditionele wijnfestival gehouden, een climax voor vele toeristen. Vrolijke klanken klinken door de straten, kruidige geuren komen uit bakkerijen en winkels en de pergola’s verspreiden heerlijke bloemengeuren. De grote wijnmakers uit de stad en streek komen tezamen en gasten kunnen aanschuiven aan de gezellig gedekte tafels. 

Wandelen via de beschikbare routes

Voor de wandelliefhebbers zijn er tal van wandelpaden beschikbaar die goed bewegwijzerd zijn. De Dorfer boomgaardenroute is prachtig, of ook de kunst- en cultuurroute naar Rheinsteig is de moeite waard. Het de wandelingen is het mogelijk om oude attracties te bezichtigen die aan de Rijn liggen, of de wijngaardpaden voor exclusieve wijn toeren. 

Uitjes vanuit Leutesdorf

Vanuit de romantische plaats Leutesdorf zijn er tal van uitstapjes mogelijk. Boek bijvoorbeeld een rondleiding door de stad zelf, of door andere omliggende dorpjes. Ga met een gehuurde mountainbike door de lage bergen van de Eifel, of maak een Rijncruise overdag of ‘s nachts. Tevens is het mogelijk om een uitje te plannen naar de Geiser van Andernach, de Eifel Vulkanen, de vlindertuin in Sayn of natuurpark Rhein Westerwald. 

Kaart Leutesdorf