Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Linz am Rhein, een vakantieplek voor de ziel

In het noorden van Rijnland Palts ligt de kleurrijke stad Linz am Rhein, direct gelegen aan de Romantische Rijn. Het prachtige Rheintor is de ideale coulisse voor fotografie, zelfs de markeringen van de overstromingen die er ooit geweest zijn, zijn nog steeds te herkennen. Het Rheintor en Neutor zijn overblijfselen uit de veertiende eeuw. Zij leiden naar de vakwerkhuizen toe die in het centrum van de stad gelegen zijn. 

Interessante en gevarieerde bezienswaardigheden

Kasteel burg Linz dateert uit 1365 en werd sinds 1985 een aantal malen gerenoveerd. Tegenwoordig is het een sterrenrestaurant. In de grote ridderzaal worden diners opgediend rondom de open haard in een omgeving van harnassen en ridder tenues. De tuin is veranderd in een biertuin en wijnproeven zijn er het gehele jaar door mogelijk, net zoals de kersttentoonstelling. 

Linz

De Rheinstrasse voert de toeristen naar het marktplein waar de Ratsbrunnen staat, een fontein met zes figuren waarvan hoofden en armen beweegbaar zijn. In de midden kolom zitten mannen, vrouwen en kinderen. Het oostelijke Neutor laat een heel ander deel van deze stad zien, het is meer de uitstraling van de middeleeuwen. De prachtige vakwerkhuizen worden regelmatige gerestaureerd, zonder maar één nagel te gebruiken. 

De vakwerkhuizen worden door houten constructies bij elkaar gehouden, wat getuigt van echt vakmanschap. De klapperjongen is heel bekend. Elke carnaval vrijdag en zaterdag lopen er honderden kinderen door de stad en luiden drie keer per dag hun bellen. Het is een oude Duitse traditie die nog steeds levendig wordt gehouden, zelfs door de jeugd van nu.

Heerlijk genieten tijdens het wandelen

Rondom Linz zijn de prachtigste wandeltochten beschikbaar, die aangenaam verrassend zijn met prachtige uitzichten op kastelen en het glooiende landschap van de Rijn. Elke wandeling wordt beloond met een klein avontuur tijdens het doorkruisen van kleine wijndorpjes.

Een variatie aan eten

Meer dan veertig jaar ervaring heeft de gastronomie in deze gemeente. Gezellige knusse restaurants en Franse keukens, restaurants met regionale specialiteiten en de internationale cuisine zijn er te vinden. In het Brauhaus heerst de typisch Rijnlandse keuken met Flammkuchen en vlakbij het Rheintor liggen delicatesse huizen met zelfgemaakt ijs.

Evenementen en feesten in Linz

Elke eerste zaterdag van mei wordt er Bengaals vuurwerk afgestoken vanaf de Rijnoever kade. Het landschap wordt dan omgetoverd tot een magisch tafereel, mede ook door de festiviteiten die er die nacht plaatsvinden. Vanuit een gehuurde boot kan dit vuurwerk aanschouwd worden, vergezeld van een hapje en een drankje. Ook kan er vanop een terras genoten worden van dit spektakel, onder het genot van een Rijnlandse wijn. 

Al 750 jaar wordt in het laatste weekend van augustus een grote kermis georganiseerd, waarbij er tal van openluchtconcerten worden gegeven. Van feesten houden ze in Linz am Rhein wel, want het tweede weekend van september kan er genoten worden van een groot wijnfeest aan de Rijn. Dit heet het Linzer Winzerfest, waar het glas met vreugde wordt geheven. 

Kaart Linz am Rhein