Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Neuwied in Duitsland

Neuwied is een grote stad in de Duitse deelstaat Rijnland Plats. Het is daarbij de Kreisstadt van de landkreis Neuwied. Een Kreisstadt is in Duitsland de stad waar het bestuur van de landkreis is gevestigd. De mensen die er wonen, zijn allemaal zeer aardig en behulpzaam.

Bezienswaardigheden in Neuwied

Tijdens een bezoek aan Neuwied is er van alles te ondernemen. Het is een prachtige stad, waar mooie parken zijn, maar ook een dierentuin en aquaria. De bezienswaardigheden zijn er zeer divers. Voor een verblijf van een paar dagen of weken is er voldoende te zien en te beleven.

Neuwied aan de Rijn

Vesting Festung Ehrenbreitstein

Zoals gezegd zijn er zeer veel bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn. Een mooi voorbeeld daarvan is de Festung Ehrenbreitstein. Door de ligging van deze vesting is er een mooi uitzicht over Koblenz. De vesting bezoeken is zeker de moeite waard. Het is een erg groot bouwwerk en tevens één van de grootste vestingen in Europa. Wanneer er een gecombineerde kaart van deze vesting en de kabelbaan over de Rijn gekocht wordt, is deze uitstap zeker aan te bevelen. Het is er gezellig druk. Voor het parkeren van de auto zijn er voldoende mogelijkheden.

Slot Stolzenfels

Slot Stolzenfels is een mooi slot om eventueel met de kabelbaan naartoe te gaan. Het is een zeer mooi kasteel, waar ook naartoe gewandeld kan worden. Het kasteel is één van de mooiste kastelen uit die omgeving.

Mariendom

Mariendom is de katholieke Maria-Tenhemelopneming. Het gebouw is Romaans en werd in 1198 gebouwd. Het rijke decor en de fresco’s zijn er adembenemend mooi. 

De Deutsches Eck

De Deutsches Eck is de plaats waar twee rivieren samenkomen. De Moezel is in het begin te herkennen aan de donkere kleur van het water. Deze rivier vindt zijn oorsprong in Bussang, een plaats die gelegen is in de Vogenzen.

Overnachten in Neuwied

In de plaats Neuwied is het goed vertoeven voor een aantal dagen of weken. Er zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten, zoals schitterende hotels die allemaal een bepaald prijskaartje hebben. Goedkoop overnachten is mogelijk door gebruik te maken van een slaapplaats in een huis met een ontbijt.

Eten en drinken in Neuwied

Het eten is in Duitsland overal voortreffelijk, zo ook in Neuwied. De plaats biedt voldoende vertier om de avonden door te brengen. Er zijn voldoende cafés, restaurants en terrasjes beschikbaar. Het is er altijd gezellig druk. Dat komt onder andere omdat het zo prettig gelegen is.

Fietsen, wandelen, uitjes en winkelen

Vanuit de verblijfplaats kunnen mooie fietstochten gemaakt worden om de omgeving goed te gaan verkennen. Er is zo veel te zien dat wandelen en fietsen er een goede en ontspannende bezigheid is. Het is er heerlijk genieten, waarbij ook het winkelen zeker niet vergeten zal worden. Maak een goede planning voor het bezichtigen en ondernemen van verschillende uitstapjes. 

Kaart Neuwied