Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Historisch Sayn, deel van Bendorf

Sayn is gelegen op de rechteroever van de Rijn, ongeveer 7 kilometer ten noorden van Koblenz. Het is een stadsdeel van de stad Bendorf in de regio Rheinland-Pfalz en was oorspronkelijk een middeleeuws graafschap. 

Wandelen door de historie van Sayn

De historische wortels van Sayn zijn nog overal te zien. Zo is er het vorstelijk kasteel dat zo'n 15 jaar geleden geheel gerenoveerd is. Tegen betaling kunnen hier van maart tot november wisselende tentoonstellingen en het ijzergiet museum bezocht worden. Er is ook een vlindertuin in de kasteeltuin, waarvoor een voordelig combikaartje gekocht kan worden, voor het kasteel en de vlindertuin samen. Een wandeling van 10 minuten leidt naar de burcht, waar de vestingmuren een prachtig panorama bieden. Deze burcht is gratis te bezichtigen. De Sayn-route, één van de droompaden in het Rijn gebied, is een 15 kilometer lange wandeling vol vergezichten. Het verbindt de burcht en het kasteel met andere historische punten, zoals de oude Romeinse grens, één van de werelderfgoederen, een gereconstrueerde Romeinse toren en het molenmuseum Heins Mühle. De lange afstand wandelroute Rheinsteig komt ook door dit gebied. 

Sayn aan de Rijn

Actief in de natuur

Naast wandelen nodigt de prachtige natuur rond Sayn uit tot meer activiteiten. Er zijn vele routes voor tourfietsers, mountainbikers en kanovaarders, terwijl bergbeklimmers hun hart kunnen ophalen in het klimwoud. 

Praktische informatie

Het plaatselijke VVV (toeristische informatie) is een goed punt voor het verkrijgen van praktische informatie, ook over de vele overnachtingsmogelijkheden variërend van vakantiewoningen tot hotels. Er zijn ook diverse campings in de directe omgeving beschikbaar. 

De stad Bendorf kent een rijke schakering van restaurants met onder andere Duitse, Italiaanse en Griekse specialiteiten. De hoofdstraat van Bendorf is een goed uitgangspunt voor een winkelexpeditie. Naast de gebruikelijke winkelketens zijn hier ook kleinere speciaalzaken aanwezig. 

Bezienswaardigheden in de omgeving van Sayn

De nabijgelegen plaatsen Koblenz en Andernach zijn meer dan een bezoek waard. In Andernach zijn imposante warmwaterbronnen en geisers te zien, maar ook diverse mooie historische gebouwen. De “Duitse Hoek” in Koblenz is een lange reep land tussen de rivieren Rijn en Moezel. Het lijkt wel op de boeg van een schip dat uitsteekt in het snel voorbij stromende water. De langste kabelbaan van Duitsland gaat van Koblenz naar het Fort van Ehrenbreitstein. Een bezoek aan Koblenz is niet compleet zonder het Forum Confluentes: een kunst en cultuur centrum in het stadscentrum met het Mittelrhein Museum en het Romanticum; een fantastische, interactieve attractie die de bezoekers meeneemt op een virtuele cruise door het de Rijnvallei. 

Kaart Sayn Bendorf