Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


De unieke ligging van Rheinbrohl

Rheinbrohl is een wijndorp in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Dit dorp is gelegen aan de rechteroever van de Midden-Rijn, tegenover Brohl-Lützing en direct ten zuiden van de stad Bad Hönningen. Het is een toeristische trekpleister, want het dorp is uitgerust met de nodige tavernes voor spijs en drank.

Bekende monumenten in Rheinbrohl

Opgenomen in de lijst van culturele monumenten van de Rheinland-Pfalz, zijn talrijke restanten van het rijke verleden te ontdekken. Niet alleen historische gebouwen, maar ook sporen uit WO I worden er gespot. Hier volgen enkele voorbeelden.

De neogotische katholieke St. Suitbertus parochiekerk (1852-1856 ) werd volgens de plannen van de Keulse bisdom bouwmeester Vincenz Statz gebouwd.

De Gertrude kapel met gebouwen uit de 13e eeuw, een altaar uit de 17e eeuw en de oudste klok uit 1696 is meer dan een bezoek waard.

De neogotische protestantse kerk uit 1888 is eveneens een must see. 

Het historische stadhuis wordt ook wel het Gertrudenhof genoemd.

De Memorial Infantry is tevens een unieke bezienswaardigheid. Het zijn vier apocalyptische ruiters die de verschrikkingen uiten van de eerste wereldoorlog, namelijk: honger, pest, oorlog en dood.

Het laatste voorbeeld, maar ook zeker de moeite waard, is een replica van de eerste wachttoren Römerturm 1.

Wachttoren bij Rheinbrohl

Honderden Romeinse wachttorens

Dicht bij de Rijn is er een gereconstrueerde wachttoren als kenteken van de eerste Romeinse linies. Beginnend op de Rijn bij Rheinbrohl, staan zo'n 900 restanten van wachttorens. Vandaag de dag is dit de langste en beroemdste archeologische reeks monumenten in Duitsland. UNESCO heeft het erkend als een cultureel erfgoed. Ze vormden zo'n 2.000 jaar geleden de scheidingslijn tussen het Romeinse imperium en de rest van de wereld, dit verspreid over 550 kilometer.

Natuurpracht in Rheinbrohl

De mooie bossen in het natuurpark Rhein-Westerwald bieden puur natuur. Bij de wandelenliefhebbers is dit natuurlijk erg populair!

Flora en fauna zijn er divers. Herten, reeën en wilde zwijnen zijn zelden voor de attente kijker verborgen. Het Rheinbrohler bos wordt beschermd, net als de aangrenzende gebieden van bad Hönningen en Hammerstein. De verbinding met het romantische Wiedtal zorgt voor een bredere horizon.

Museum Römerwelt

Het museum is een interactieve tentoonstelling en brengt de Romeinse tijd weer tot leven. Drie thematische gebieden tonen er het dagelijkse leven van de troepen, net als het leven van de burgerbevolking. Dit is erg leuk om te doen met kinderen!

Evenementen met spijs en drank

Het hele daar door doet Rheinbrohl vele inspanningen om de plaatselijke bevolking en zijn toeristen te animeren. Het eten is er superlekker en de wijn is een streekproduct.

De verscheidenheid van de aangeboden wijnen zet zelfs fijnproevers in verbazing. De Romeinse wijnfeesten zijn een vierdaags feest, waarbij plaatselijke wijnboeren hun wijn presenteren.

Kaart Rheinbrohl