Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Unkel: geschiedenis en beroemde inwoners

De uniek plaats Unkel ligt aan de oostelijke oever van de rivier de Rijn in Rijnland Palts. Ver terug in de geschiedenis zo rond 886, heette dit plaatsje Oncale. De stadsmuur werd gebouwd in de zestiende eeuw en vanaf de rivier zijn de twee torens heel goed zichtbaar. Tijdens de achttiende en de negentiende eeuw woonden er rijke families in het Rijnland gebied, hetgeen nog terug te zien is aan de dure herenhuizen in de stad. De belangrijkste teelt waren wijn en fruitteelt en zelfs hedendaags is Unkel nog een uniek en beroemd wijngebied. 

Veel dichters en beroemde schrijvers komen uit deze stad. Het Frelligrath huis ligt bijvoorbeeld in het centrum van de stad. Dit huis is van schrijver Ferdinand Frelligrath. Konrad Adenauer, de bondskanselier van Duitsland, woonde hier ook en Willy Brandt bracht een groot deel van zijn leven door in Unkel. Hetzelfde geldt voor Helmut Kohl en Mikhail Gorbatsjov.

De Rein Romantiek beleven

Unkel is een zeer romantische stad aan de Rijn. Het heeft een autovrije boulevard en de gastvrijheid van deze stad nodigt iedereen uit. De romantische wandelroute die hier aangelegd is, heet de Rheinsteig. Het is iets voor pasgehuwden die er hun huwelijksreis willen beleven. De oevers zijn bezet door oude burchten en kastelen, pittoreske stadjes en vanaf een veerboot is alles nog beter te zien. Volgens een speciale legende schalmt het lied van de Loreley over het water, vanaf de boot. Het spectaculaire vuurwerk in het voorjaar of augustus draagt ook een steentje bij aan de romantiek. 

Het heerlijke eten en drinken

Er zijn diverse keukens te vinden in Unkel, zoals de typische, Duitse keuken, de Chinese keuken en de Franse keuken. Deze vakantiebestemming heeft van alles wel iets. Het bezoeken van een biertuin waar ook vaak restaurants bij zijn aangesloten is mogelijk, maar ook gewoon het lekker drinken van een cappuccino of een koffie bij de romantische bistro’s. Tevens is het heerlijk genieten van de Italiaanse gerechten bij Casa Siciliana. Een gezellige wijnavond mag ook niet ontbreken bij Weinhaus Zur Traube. 

Comfortabele accommodaties

Deze gezellige gemeente biedt appartementen aan als vakantieverblijf, nette hotels en zelfs weekendplaatsen voor campers en caravans op kampeerplaats Bruchhausener Heide. Ook zijn er bed and breakfast beschikbaar, vakantiehuizen en kleine villa’s. 

Festiviteiten en uitjes

Vadertje Rijn wordt in Unkel geëerd en wel begin september. In deze periode overdekken wijnstokken de terrassen en het dorp verandert in een wijndorp. Deze gemeente ligt dicht bij de mythische zeven bergen, Petersberg, Drachenfels, Löwenburg, Lohrberg, Stromberg en Wolkenburg.