Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Bad Breisig

Bad Breisig
Bad Breisig aan de Rijn is een Duits stadje dat gelegen is te midden van groene heuvels. Het staat door de vele bronnen bekend als kuuroord. 2500 jaar geleden ontstond de nederzetting uit een Keltisch-Romeinse vestiging. De naam Breisig is dan ook van Keltische oorsprong. Pas in mei 1958 werd de titel ‘Bad’ daaraan toegevoegd. De reden daarvoor was de ontwikkeling van het stadje tot een kuuroord. In 1912 werden bij toeval thermale bronnen ontdekt. Na diverse boorexperimenten slaagde in april 1914 bronnenonderzoeker Peter Lang, samen met baron Maximilian von Geyr zu Schweppenburg, erin de eerste warme mineraalbron uit te boren. Jaren later werd het eerste thermaal bad van Europa geopend. Er volgden er zelfs meer. Het kuuroord Bad Breisig in de Romantische Rijn was geboren. 

Ontdek de geschiedenis van Bad Breisig

De geschiedenis van Bad Breisig gaat verder dan alleen de thermaal baden. Een wandeling langs de vele historische bezienswaardigheden is een lust voor het oog!

Romeinse Thermen en de Geyr-bron

Eén van de eerste thermaal baden in de stad is gevestigd in een prachtig historisch gebouw, met daarachter de oude Geyr-bron, waarmee de eerste thermale bronnen werden ontsloten.

Rijnpromenade in Bad Breizig

Rheineck

Het Slot Rheineck uit de 11e eeuw op de top van de heuvel, geeft een prachtig uitzicht over de omgeving.

Villa Bachem / Shuh

In deze villa uit 1874 werden in 1927 de eerste thermale buitenzwembaden van Duitsland aangelegd. 

Het station

Achter het villaperceel ligt het historische station dat dateert uit het jaar 1880.

Villa Luzia

Een textielfabrikant bouwde in 1908 dit prachtige landhuis. Het werd ontworpen door de bekende Jugendstil-architect Franz Brantzky. Van 1949 tot 1973 werd het huis gebruikt voor kuurgasten.

Het oude Tolhuis

Aan de oever van de Rijn werd omstreeks 1500 het oude Tolhuis gebouwd.

Kurhaus

Meer dan 100 jaar lang werd het Kurhaus uit 1876 gebruikt voor feesten en andere evenementen. 

De kerk van St. Viktor

De prachtige parochiekerk St. Viktor stamt uit het jaar 1041. In de kerk is een olieverfschilderij uit de 15e eeuw te bewonderen, evenals muurschilderingen uit de 14e en de 15e eeuw. 

Andere interessante bezienswaardigheden en activiteiten

Het sprookjesbos

In het sprookjesbos maken kinderen kennis met 13 sprookjes. De ligging op een heuvel zorgt voor een prachtig uitzicht over de Rijn en zijn omgeving. Het aangrenzende sprookjes leerpad voor volwassenen, staat in het teken van de diepere betekenis van sprookjes. 

Wandelen in en om Bad Breisig

Het bos plateau van Mönchsheide leent zich uitstekend voor wandeltochten. Er zijn tien gemarkeerde wandelingen, variërend van 3 tot 15 kilometer. Ook is Bad Breisig een uitstekend beginpunt voor lange afstandswandelingen in de indrukwekkende omgeving. 

Bad Breisig in de Romantische Rijn is dé bestemming voor een ontspannende vakantie, afgewisseld met historie en natuur.

Kaart Bad Breizig