Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Engers

Engers

Engers is een Duits district dat behoort tot de stad Neuwied. Aangezien ze gelegen is op de rechteroever van de Rijn en een direct contact heeft met de rivier, is ze bedreigd door hoog water. Voor Engers is het dus gevaarlijk als de Rijn zou overstromen. Deze plaats is in Rijnland-Palts gelegen, naast Koblenz. Dit district telt niet zoveel inwoners, het zijn er iets minder dan 5500.

Het station van Engers is zeer belangrijk voor deze plaats. Het bestaat al sinds 1869. Dit is een belangrijk knooppunt voor goederenvervoer op het gebied Oost-Rijn, tussen Koblenz en Keulen. Uiteraard doet het ook dienst als gewoon station, voor personenvervoer.

Terug in de tijd voor Christus

Bewijzen van het ontstaan van Engers gaan ver terug in de tijd, namelijk naar 800 tot 600 voor Christus! De bewijzen hiervoor kwamen er door de ontdekking van een begraafplaats die dateert uit de IJzertijd. Ook werden er belangrijke bewijzen gevonden van historische gebeurtenissen. Zo werd er een militaire activiteit in het kader van Julius Caesar ontdekt uit het jaar 55 voor Christus. Het gaat over het straffen van de Germaanse Sicambris.

Ruïnes uit de tijd van de Romeinen

Rond 400 na Christus werd er een Romeins castellum gebouwd. De ruïnes zijn er nog steeds te zien.

Overleven tijdens de pest en de wereldoorlogen

De pest doodde bijna alle families in Engers. Enkel zes sterke families overleefden deze ziekte. Aangezien enkele families uit nabijgelegen dorpen naar Engers verhuisden, verhoogde het inwonersaantal er opnieuw. Echter werden heel wat Joodse families verbannen uit Engers onder het naziregime. Omdat enkele families er probeerden te vluchten, vernietigde het Duitse leger er toen een belangrijke brug.

Toeristische attracties in Engers

Engers kent enkele toeristische attracties. Eén ervan is Schloss Engers. Het werd gebouwd rond 1760 door de aristocraat Johann Philip von Waldersdorff. Het deed dienst als zomerverblijf en jachtslot. Tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie voor allerlei muzikale evenementen en toeristische rondleidingen.

Een andere oud gebouw dat de moeite waard is om te bewonderen, is het oude stadhuis. Dit werd gebouwd rond het jaar 1642. Ook het "Schloss-Schenke" gebouw dateert al uit het jaar 1621. Beide gebouwen staan in de buurt van Schloss Engers.

Begeleide wandeltochten in Engers

De plaats organiseert begeleide wandelingen en dit twee keer per maand. Het is er een verrassend succes voor inwoners en toeristen.

Verblijven in Engers

In Engers zelf zijn weinig accommodaties beschikbaar. Wat aan te raden valt om te verblijven, is Gästehaus Schloss Engers.

Kaart omgeving Engers