Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Weekendje weg aan de Rijn

Weekend langs de Rijn
Oma zong het vroeger al ‘…zo’n reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn …dat is toch reuze fijn, fijn, fijn’. En dat zong ze niet voor niets, want de Rijn is een van de mooiste rivieren van Duitsland. Het heuvelachtige, groene gebied waar de Rijn doorheen meandert, is ideaal voor een weekendje weg om te wandelen, fietsen en te genieten van heerlijke diners. Ook kun je leuke steden bezoeken, zoals Bonn en Keulen. Heb je een weekendje weg gepland in de periode tussen half november en Kerst, dan kun je ook nog eens kiezen uit talloze gezellige Duitse kerstmarkten.

Wijnbouw in het Rijngebied

Langs de oevers van de Rijn en haar zijrivieren is er veel wijnbouw. De eindeloze wijngaarden op de rivierhellingen zijn een prachtig gezicht. En bovendien zorgt dit ervoor dat je tijdens je weekendje weg aan de Rijn kunt proeven van verschillende locale wijnen. Bij de stad Koblenz voegt ook de rivier de Moezel zich bij de Rijn. Hiervandaan kun je een boottocht maken naar de bekende bocht in de Rijn, waar volgens de overlevering Lorelei vanaf een hoge rots bootslui in verwarring bracht zodat hun schepen vastliepen op de rotsen. Een boottochtje op een van de romantische stukjes van de Rijn maakt je weekend aan de Rijn extra bijzonder. Een veel kleinere zijrivier van de Rijn is de Ahr. Dit stromende riviertje heeft zijn oorsprong in een hoger gelegen deel van de Eifel niet ver van het kasteel van Blankenheim. Na een aantal schilderachtige plaatsen te zijn gepasseerd, zoals vakwerkdorp Altenahr en kuurplaats Bad-Neuenahr, stroomt de Ahr de Rijn in tussen de plaatsen Remagen en Sinzig. Ook de omgeving van de Moezel en de Ahr zijn echte wijnbouwgebieden, die hun eigen typische wijnen voortbrengen.

Logeren en dineren in het Rijngebied

De heerlijke Duitse wijnen en locale producten in de Rijnregio trekken van oudsher topkoks aan die hun restaurants openden op mooie plekjes langs de rivieren. Zij combineerden internationale en regionale gerechten op creatieve wijze tot verfijnde culinaire menu’s. Dat het Rijngebied grote aantrekkingskracht op bezoekers heeft laten ook de vele hotels zien, soms gevestigd in prachtige kastelen en landhuizen en soms in charmante vakwerkhuizen. Zou je weleens een gastronomisch weekendje weg willen gaan, ga dan zeker eens logeren en dineren in het Rijngebied.

Kaart Rijndal