Rijndal Duitsland

Het beroemde Rijndal in Duitsland, steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Bezienswaardige, schilderachtige dorpen en stadjes nodigen uit voor een bezoek om hun historische pracht te laten zien terwijl het fraaie landschap een verukking is voor het oog. Ontdek het zelf en doe van te voren inspiratie op, op Romantischerijn.nl

Informatie

Blik in het Rijndal

Steden en dorpen die u moet zien

Langs de Rijn treft u tal van mooie dorpen en stadjes aan. Toch zijn er een aantal die er echt boven uit stijgen en die u zeker moet gaan bezoeken als u het Rijndal bezoekt.

Leuk om te doen


Het historische Kestert in Duitsland

Dit oude plaatsje in Duitsland is gesitueerd langs de Rijn, dicht in de buurt van Koblenz. Het plaatsje Kestert is 1200 jaar oud en van oudsher wonen er schippers en wijnboeren. Fruit wordt volop gekweekt rondom deze oude stad. Wanneer in het voorjaar de Hindenbörghohe wordt beklommen, die 345 meter hoog is, dan kan er genoten worden van een fabelachtig uitzicht over de bloeiende fruitbomen, een lust voor het oog! Deze bloesemzee is natuurlijk alleen maar in het voorjaar te bewonderen.

Kestert aan de Rijn

Lange wandelingen maken

Vanuit Kestert kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. Er zijn lange routes te bewandelen, zoals het Rijnburchtenwandelpad. Dit wandelpad is 220 kilometer lang en loopt door een uniek natuurlandschap. De burchten die er vroeger werden gebouwd, waren meestal gesitueerd op een stuk uitstekende rots. Vanuit zo'n burcht werd over de stad uitgekeken. Er werd geen geld bespaard om deze middeleeuwse paleizen te bouwen. De burchten en kastelen behoorden meestal tot de eigendom van de rijke wijnboeren. Het Rijnburchtenwandelpad loopt links en rechts van de Rijn. Regelmatig wordt er gewandeld, doordat dit gebied tot de Unesco werelderfgoed hoort. De afwisseling is erg groot. Kleine paadjes worden er namelijk afgewisseld met hooggelegen wouden, akkers en weilanden. Dit oeroude wandelpad is van oorsprong door de Romeinen aangelegd en gebruikt.

Een korte wandeling naar de Loreley

Mensen die niet van lange wandelingen houden, kunnen vanuit Kestert een korte wandeling naar de Loreley te maken. Deze 132 hoge rots ligt langs de rechteroever van de Rijn. De scherpe bocht waar de Loreley aan is gesitueerd, heeft door zijn sterke stromingen in de rivier vele schepen doen vergaan. Heel wat oude legendes en verhalen zijn gebaseerd op dit stuk Rijn. De rots kan worden beklommen en het uitzicht is indrukwekkend. Aan de voet van de Loreley staat het standbeeld van de nimf. Vele films, strips en televisieverhalen hebben zich rondom en op de Loreley afgespeeld. Denk maar eens aan het Suske en Wiske verhaal "de snikkende sirene". Ook de saga over de "Rode ridder" speelde zich in dit gebied af. Tevens werden een aantal afleveringen van Bassie en Adriaan in dit gebied opgenomen.

De omgeving van Kestert

In de directe omgeving van Kestert kan prima worden overnacht. Hotel/restaurant "Colonius" is gevestigd in St.Goarshausen am Rhein. Deze plek ligt op een steenworp afstand van de rivier en heeft de beschikking over een geweldig, zonnig uitzicht. Ook om een hapje te eten is het hier prima. 

De parochiekerk van Kestert

De bezienswaardigheid in deze historische woonplaats is natuurlijk de parochiekerk. Tijdens een bezoek aan Kestert, moet deze oude kerk zeker bezocht worden. De parochiekerk is nog steeds in gebruik en vooral rondom de kersttijd is dit een zeer mooie kerk om te bezichtigen. 

Kaart Kestert